Toertochten Gewijzigd op 23 augustus 2017

6x MTB-marathons voor kilometervreters

6x MTB-marathons voor kilometervreters Je was de afgelopen maanden elk vrij uurtje op je MTB te vinden. Met je conditie moet het goed zitten. Je bent klaar voor die monstertocht! Wij hebben onze 6x favoriete MTB-marathons in eigen land voor je op een rijtje gezet. Welke fiets jij?

1

MCO Marathon & Toertocht 2019

Oss (Noord-Brabant)

MCO Marathon & Toertocht 2019
MCO Marathon & Toertocht 2019 Bekijk deze tocht

Mountainbikeclub Oss organiseert een uitdagende marathon met tijdregistratie door Brabants grootste aaneengesloten natuurgebied; de Maashorst. Daar waar de bomen, planten en beesten het voor het zeggen hebben. Op de langste route tik je 120 kilometers weg.

Bekijk deze tocht
 
2

Grenslandmarathon 2019

Tubbergen (Overijssel)

Grenslandmarathon 2019
Grenslandmarathon 2019 Bekijk deze tocht

Grenshoppen in Twente. Dat kan tijdens MTB Grensland Marathon op zondag 1 september; een leuke, uitdagende en afwisselende tocht in één van de mooiste en meest onderschatte gebieden in het oosten van Nederland. Alsof de afstand van 100 km nog niet genoeg was, heeft WTC Tubbergen een extra uitdaging toegevoegd: 150 km (!)

Bekijk deze tocht
 
3

Marathontocht: een 8 door de Kempen

Veldhoven (Noord-Brabant)

Marathontocht: een 8 door de Kempen
Marathontocht: een 8 door de Kempen Bekijk deze tocht

Ten westen van Eindhoven slinger je door dichte bossen en over uitgestrekte heidevelden. ATB Brabantia zette een ‘achtje’ van 100 km uit door het schitterende MTB-gebied. Zet jij ‘m in je agenda?

Bekijk deze tocht
 
4

Mergelheuvelland 2-daagse (Mh2d - MTB) 2019

Sint Geertruid (Limburg)

Mergelheuvelland 2-daagse (Mh2d - MTB) 2019
Mergelheuvelland 2-daagse (Mh2d - MTB) 2019 Bekijk deze tocht

Een van de bekendste en misschien wel meest uitdagende tochten van ons land. In het derde weekend van september knal je over uitdagende bospaden, holle wegen, singletracks en gravelstroken in het Nederlands-Belgische grensgebied. Dit gebied staat bekend om zijn zware klimmen en technische afdalingen. Verleg jij je grenzen? Dan mag de MH2D niet in jouw ridelist ontbreken.

Bekijk deze tocht
 
5

Contente Marathon 2019

Eersel (Noord-Brabant)

Contente Marathon 2019
Contente Marathon 2019 Bekijk deze tocht

Kies uit twee pittige marathonafstanden: 75 of 100 km door de Brabantse Kempen. TWC de Contente heeft ook dit jaar haar best gedaan om zoveel mogelijk asfalt te vermijden. Dat resulteert in een route met veel singletracks en 95 % onverharde paden. De laatste kilometer van de route sluit je af op het eigen bikepark van de club. Het park bevat een grote zandheuvel, kombochten, rockgarden en een aantal uitdagende switchbacks. Scherp blijven tot het eind.

Bekijk deze tocht
 
6

Waypoint GPS-ATB Marathon 2020

Zuna (Overijssel)

Waypoint GPS-ATB Marathon 2020
Waypoint GPS-ATB Marathon 2020 Bekijk deze tocht

Anders dan andere tochten. Je fietst namelijk niet achter bordjes of lintjes aan maar je moet vertrouwen op je GPS. De organisatie heeft routes van 105 en 130 km uitgezet welke deels over het populaire routenetwerk op de Sallandse Heuvelrug lopen. Heb je geen GPS? Geen probleem. Sluit aan bij een van de groepen onder leiding van een GPS-toerleider. Er wordt in 3 verschillende niveaus gefietst: recreatief, sportief en fanatiek.

Bekijk deze tocht
 

Snel en met korting starten bij 2.500+ NTFU toertochten

Op Fietssport vind je de complete kalender van de NTFU met ruim 2.500 toertochten voor racefiets en mountainbike. Fiets mee en ontdek nieuwe routes en bijzondere plekken!

Fietssport PLUS
Bart van de Vossenberg

Door Bart van de Vossenberg

Fietsende sportgek. Mountainbiken, wielrennen, triathlon en trailrunning. Altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Zorgt dat je op Fietssport.nl de leukste artikelen, mooiste tochten en meest uitdagende routes vindt.

Dit vind je misschien ook interessant

Korting op uitdagende tochten

Wist je dat je met je Fietssport PLUS account tot € 3,- korting krijgt op het inschrijfgeld? Daarnaast kun je snel en makkelijk van start met de online Scan+Go pas op je smartphone.

Upgrade naar PLUS
 

Ontvang inspiratie in je mailbox

Ontvang inspiratie in je mailbox

Inschrijven nieuwsbrief Inschrijven

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang maandelijks de beste artikelen uit ons online magazine.

Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen
Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen