Toertochten Gewijzigd op 4 januari 2021

10x MTB-tochten die je in 2021 niet mag missen

10x MTB-tochten die je in 2021 niet mag missen Onze toertochtenkalender staat vol mooie mountainbiketochten. Maar hoe weet je nu welke je écht gereden moet hebben? Om je op het juiste spoor te zetten, zochten wij 10 leuke en uitdagende MTB-rides uit die niet op jouw ‘ridelist’ mogen ontbreken.

1

MTB Ameland 2022

Buren Fr (Friesland)

MTB Ameland 2022
MTB Ameland 2022 Bekijk deze tocht

Meedoen aan MTB Ameland staat gelijk aan een onvergetelijk avontuur. Omringd door zand, zee en duinen kun je hier de longen uit je lijf trappen. De zilte route loodst je via de dorpjes Hollum, Ballum, Nes en Buren langs de mooiste plekjes van het Friese Waddeneiland. Tip: pomp je banden vooral niet te hard op; dat rijdt met name op het strand een heel stuk makkelijker.

Bekijk deze tocht
 
2

Paastoertocht.nl 2021

Aalten (Gelderland)

Paastoertocht.nl 2021
Paastoertocht.nl 2021 Bekijk deze tocht

Van beginnende bikers tot doorgewinterde doortappers: tijdens Pasen komt iedereen in Aalten aan zijn trekken. Technische singletrails worden hier afgewisseld met lange brede paden. Ideaal om ‘oerend hard’ overheen te knallen of om op je dooie akkertje te doen. Alle opbrengsten komen ten goede aan Vrienden van Estinea, een stichting die zich inzet voor mensen met een beperking in de Achterhoek en Twente.

Bekijk deze tocht
 
3

Roodtoer: Off Road GPS 2021

Hoogeveen (Drenthe)

Roodtoer: Off Road GPS 2021
Roodtoer: Off Road GPS 2021 Bekijk deze tocht

In het rood rijden houd je normaalgesproken niet lang vol. De Roodtoer vormt een uitzondering op deze regel. Dit komt omdat TC de Peddelaars ook dit jaar weer alles uit de kast trekt om het mountainbikers, gravelracers en wielrenners naar de zin te maken. Spring in het zadel en trap via nationaal park Dwingelderveld richting de VAM-berg. Schrik niet als je motor hier door de aaneenschakeling van steile klimmen en technische afdalingen toch te veel toeren maakt.

Bekijk deze tocht
 
4

Hago Limburgs Mooiste Noord MTB 2021

Arcen (Limburg)

Hago Limburgs Mooiste Noord MTB 2021
Hago Limburgs Mooiste Noord MTB 2021 Bekijk deze tocht

Dat je niet per se hoge heuvels nodig hebt om toch schitterend te kunnen mountainbiken, bewijst Hago Limburgs Mooiste Noord. Vanuit de aangeharkte kasteeltuinen in Arcen trap je over grindstroken, bospaden en achterafweggetjes zo het verrassend mooie achterland van Noord-Limburg in. Het parcours is in samenwerking met Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en S(up)port for Nature uitgezet. Ook als gravelracer kun je hier aan de bak.

Bekijk deze tocht
 
5

ATB-Leyetocht 2021

Helvoirt (Noord-Brabant)

ATB-Leyetocht 2021
ATB-Leyetocht 2021 Bekijk deze tocht

Rijd de Leyetocht en je treedt automatisch in de voetsporen van Vincent van Gogh. Vincents ouderlijke huis stond namelijk in Helvoirt, de startplaats van deze uitdagende rondrit. De kunstenaar had zijn hele leven heimwee naar het mooie Brabantse land. Maar laat je vooral niet misleiden door de schilderachtige omgeving: het is hier onophoudelijk klimmen en klauteren wat de klok slaat. Inschrijven vanaf 10 mei.

Bekijk deze tocht
 
6

Mergelheuvelland 2-daagse (Mh2d - MTB) 2021

Sint Geertruid (Limburg)

Mergelheuvelland 2-daagse (Mh2d - MTB) 2021
Mergelheuvelland 2-daagse (Mh2d - MTB) 2021 Bekijk deze tocht

Iedere mountainbiker moet één keer in zijn of haar leven aan de Mh2d hebben meegedaan. Het tweedaagse fietsfestival schotelt je het mooiste voor wat Limburg te bieden heeft: holle wegen, bospaden vol boomwortels, lange (en soms steile) klimmen en spannende singletracks. En uiteraard een berg gezelligheid die je elders in ons landje niet snel tegenkomt. Je kunt 1 of 2 dagen meedoen – de MTB-routes van zaterdag zijn verschillend van zondag.

Bekijk deze tocht
 
7

Geopark Hondsrug Classic 2021

Gasselte (Drenthe)

Geopark Hondsrug Classic 2021
Geopark Hondsrug Classic 2021 Bekijk deze tocht

Wil je een keer je krachten met anderen meten? Schrijf je dan in voor de Geopark Hondsrug Classic. De wedstrijd, al sinds jaar en dag een begrip in mountainbikeland, staat open voor iedere biker die zich het snot voor de ogen wil rijden. Van fanatieke wedstrijdrijders tot schoorvoetende recreanten. Wees wel gewaarschuwd: het parcours jaagt je onophoudelijk over de zandheuvels van het Nije Hemelriek heen. Mooi, maar loodzwaar.

Bekijk deze tocht
 
8

Reichswald-Mookerheide MTB 2021

Milsbeek (Limburg)

Reichswald-Mookerheide MTB 2021
Reichswald-Mookerheide MTB 2021 Bekijk deze tocht

Schitterend, maar tegelijkertijd loodzwaar: dat is de Reichswald-Mookerheide tocht. TC Gennep heeft er echt alles aangedaan om je zoveel mogelijk klimmen voor te schotelen. Behalve deze pittige kuitenbijters (tot 26%) word je ook op spannende afdalingen, geweldige singletracks en een prachtig bos getrakteerd. Oh ja, je maakt ook nog een uitstapje naar Duitsland. Gruwelijk genieten dus.

Bekijk deze tocht
 

Snel en met korting starten bij 2.500+ NTFU toertochten

Op Fietssport vind je de complete kalender van de NTFU met ruim 2.500 toertochten voor racefiets en mountainbike. Fiets mee en ontdek nieuwe routes en bijzondere plekken!

Fietssport PLUS
Ard Krikke

Door Ard Krikke

Verslingerd aan mountainbiken en wielrennen. Is gek op singletracks, maar vindt het ook heerlijk om over kaarsrechte polderwegen te racen. Staat daarnaast regelmatig op zijn windsurfplank en hoopt iedere winter – tegen beter weten in – op de Elfstedentocht.

Dit vind je misschien ook interessant

 

Ontvang inspiratie in je mailbox

Ontvang inspiratie in je mailbox

Inschrijven nieuwsbrief Inschrijven

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang maandelijks de beste artikelen uit ons online magazine.

Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen
Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen