Toertochten Gewijzigd op 5 januari 2017

10 Toertochten die je in 2019 niet mag missen

10 Toertochten die je in 2019 niet mag missen Op onze kalender vind je ruim 2.500 toertochten. Keuze genoeg! Om je te helpen bij het kiezen van jouw uitdaging in 2019, selecteerden wij 10 van onze favoriete tochten.

1

Bruintje Beer Toertocht 2019

Musselkanaal (Groningen)

Bruintje Beer Toertocht 2019
Bruintje Beer Toertocht 2019 Bekijk deze tocht

Een ontspannen tocht door de uitgestrekte streek Westerwolde in Oost-Groningen. Het unieke landschap telt talrijke moerassen, bossen en vennetjes. Extra mooi: je fietst niet alleen voor jezelf, samen met anderen zamel je geld in voor een goed doel.

Bekijk deze tocht
 
2

Ronde van Noord-Holland Alkmaar 2019

Alkmaar (Noord-Holland)

Ronde van Noord-Holland Alkmaar 2019
Ronde van Noord-Holland Alkmaar 2019 Bekijk deze tocht

Bloeiende tulpenvelden, groene polders, historische stolpboerderijen en karakteristieke Noord-Hollandse dorpjes. Niet voor niks dat deze voorjaarsklassieker al meer dan veertig jaar een succes is. De Ronde telt vier verschillende afstanden, waarbij je kunt starten in Alkmaar, Hoorn of Oostzaan.

Bekijk deze tocht
 
3

Mathieu Hermans Klassieker - Vuelta Editie

Dongen (Noord-Brabant)

Mathieu Hermans Klassieker - Vuelta Editie
Mathieu Hermans Klassieker - Vuelta Editie Bekijk deze tocht

Stroomopwaarts langs de oevers van de Maas, via polders en dijken naar het historische Heusden. Langs de Loonse en Drunense Duinen weer terug naar Dongen. Dit was het vaste trainingsgebied van Mathieu Hermans die 30 jaar geleden successen vierde in de Tour en de Vuelta. Tijdens deze bijzondere Vuelta editie kun je samen met Mathieu en enkele Spaanse renners (wie oh wie?) deelnemen aan een 90 km lange pelotonstocht.

Bekijk deze tocht
 
4

Pure Energie - Hennie Kuiper Classic (Teutotocht)

Ibbenbüren (Buitenland)

Pure Energie - Hennie Kuiper Classic (Teutotocht)
Pure Energie - Hennie Kuiper Classic (Teutotocht) Bekijk deze tocht

De Hennie Kuiper Classic is een schitterende tocht van 120 of 95 km die zich door het glooiende landschap van het Teutoburgerwald slingert. Geniet van overweldigende vergezichten, mooie bossen en idyllische dorpen als Tecklenburg en Bad Iburg. Een pittige voorjaarstocht met flinke kuitenbuiters.

Bekijk deze tocht
 
5

Classico Boretti

Arnhem (Gelderland)

Classico Boretti
Classico Boretti Bekijk deze tocht

De Utrechtse heuvelrug en Italië zijn hoofdingrediënten van de Classico Boretti op zaterdag 11 mei 2019. De Grebbeberg, Amerongseberg en Posbank worden beklommen, maar ook de Italiaanse weg (7% klimpercentage) passeert de revue.

Bekijk deze tocht
 
6

Omloop Math Salden 2019

Sittard (Limburg)

Omloop Math Salden 2019
Omloop Math Salden 2019 Bekijk deze tocht

Een prachtige maar ook slopende tocht door het Zuid-Limburgse Heuvellandschap. De langste route is 185 km lang waarbij je 1.750 hoogtemeters wegtrapt. Onderweg bedwing je beroemde en beruchte klimmen als de Dode Man, Cauberg, Loorberg, Camerig en de Eijserbosweg.

Bekijk deze tocht
 
7

Roodtoer: Road

Hoogeveen (Drenthe)

Roodtoer: Road
Roodtoer: Road Bekijk deze tocht

In het laatste weekend van augustus organiseert TC de Peddelaars een 2-daags fietsfeest. Er zijn routes voor ROAD, OFF-ROAD en GRAVEL. Als je hier als fietser niet aan je trekken komt…

Bekijk deze tocht
 
8

Tacx Classic Zeeland 2019

Vrouwenpolder (Zeeland)

Tacx Classic Zeeland 2019
Tacx Classic Zeeland 2019 Bekijk deze tocht

Beuken tegen de wind en genieten van het Zeeuwse landschap vol bruggen, dijken, deltawerken, eilanden en polders. Dat zijn de ingrediënten van deze najaarsklassieker. Leuk detail: je fietst voor een groot deel over de route van de Tacx Pro Classic, de profronde die diezelfde dag voorbijtrekt.

Bekijk deze tocht
 
9

Gooische Strade Bianche 2019

Soest (Utrecht)

Gooische Strade Bianche 2019
Gooische Strade Bianche 2019 Bekijk deze tocht

De Strade Bianche is de meest zuidelijke voorjaarsklassieker van Europa. Kilometers lang knallen de profs over glibberige modderpaden en verraderlijke grindpaden. Ook in Nederland kun je off-road met je racefiets. RTV Tempo organiseert een mooie graveltocht door de natuurgebieden van Staatsbosbeheer en Goois Natuurreservaat richting Hilversum en Laren.

Bekijk deze tocht
 

Snel en met korting starten bij 2.500+ NTFU toertochten

Op Fietssport vind je de complete kalender van de NTFU met ruim 2.500 toertochten voor racefiets en mountainbike. Fiets mee en ontdek nieuwe routes en bijzondere plekken!

Fietssport PLUS
Bart van de Vossenberg

Door Bart van de Vossenberg

Fietsende sportgek. Mountainbiken, wielrennen, triathlon en trailrunning. Altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Zorgt dat je op Fietssport.nl de leukste artikelen, mooiste tochten en meest uitdagende routes vindt.

Dit vind je misschien ook interessant

Meest complete toertochtenkalender van Nederland

Een top 10 lijstje maken is knap lastig. Er zijn namelijk zoveel mooie toertochten in Nederland! Op Fietssport.nl vind je de meest complete kalender van Nederland met ruim 2.500 toertochten. Zoek en vind jouw favoriete tocht in ons overzicht.

Bekijk de kalender
 

Ontvang inspiratie in je mailbox

Ontvang inspiratie in je mailbox

Inschrijven nieuwsbrief Inschrijven

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang maandelijks de beste artikelen uit ons online magazine.

Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen
Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen