• Routes + Reizen
  • Gewijzigd op 12 april 2018

WielerExperience Roosendaal

Met een oppervlakte van bijna veertien tennisvelden en een lengte van 500 meter is op een voormalig fabrieksterrein in Roosendaal de grootste pumptrack ter wereld gebouwd.
WielerExperience Roosendaal

In WielerExperience Roosendaal is naast een wielerbaan en mountainbikeparcours onlangs een indrukwekkende pumptrack geopend. Een pumptrack is een soort ‘achtbaan’ geschikt voor bijna alles op wielen. Heuvels, kuilen en kombochten volgen elkaar in snel tempo op en door te spelen met het lichaamsgewicht wordt er snelheid gegenereerd, het zogenaamde “pumpen”. Als je de techniek goed uitvoert, kun je eindeloos doorgaan.

Vanuit de lucht is goed te zien hoe de 7-zijdige track door een slim gekozen symmetrisch ontwerp uitdaging biedt voor rijders van elk niveau. Er is een kinderbaan opgenomen in het ontwerp, zodat ook de kleinere kids met een loopfiets of step gebruik kunnen maken van deze multifunctionele sportaccommodatie.

"Aantrekkelijk voor een brede doelgroep, van beginners tot experts die het uiterste uit zijn of haar sport wil halen"

De pumptrack is TÜV-gecertificeerd en openbaar toegankelijk. Door asfalt als toplaag te gebruiken, is er op te rijden met vrijwel alles op wielen, zoals BMX, mountainbike, skateboard, rolschaats, inlineskate en (stunt)step. Hiermee is de track aantrekkelijk voor een brede doelgroep, van kinderen tot volwassenen, van een beginners tot experts die het uiterste uit zijn of haar sport wil halen. De pumptrack in Roosendaal vormt hiermee een sociale ontmoetingsplaats waar zowel jongeren als ouderen samen de dag doorbrengen en elkaar stimuleren om te bewegen.

Bikepark

Het mountainbikepark bestaat uit drie verschillende ‘cross-country’ mountainbikeroutes. De routes zijn zo aangelegd dat gebruikers van alle niveaus uit de voeten kunnen. Voor de gevorderden zijn er diverse hindernissen aangelegd, zoals north shores (houten vlonders), drop-offs en rockgardens. Bijzonder aan dit bikepark is dat er hoogteverschil is gecreëerd door heuvels van circa zes meter hoog te bouwen.

 

Pump it baby!

Wist je dat je glooiingen in de route of op de pumptrack kunt gebruiken om meer snelheid te maken? Michel Romen legt uit hoe je dat doet.

Lees verder
Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant