• Routes + Reizen
  • Gewijzigd op 9 maart 2021

Waar kun je terecht voor de laatste trail updates?

De lente staat op de stoep. Maar hoe liggen de vaste MTB-routes erbij? Zijn ze goed berijdbaar? Of moet je ze juist mijden? Veel trail crews geven via hun website of social media de laatste stand van zaken door. Een overzicht.
Waar kun je terecht voor de laatste trail updates?

We hebben een natte en voor Nederlandse begrippen sneeuwrijke winter achter de rug. Inmiddels is de vorst met de noorderzon vertrokke en klopt de lente voorzichtig op de deur. 

De meeste trails hebben de nattigheid goed doorstaan: ze liggen er momenteel goed bij. Toch kan aanhoudende droogte of langdurige regen hier weer verandering in brengen. Is dit het geval, dan doen veel onderhoudsgroepen een oproep om de tracks (op dat moment) even links te laten liggen. Dit noemen we trailrespect.

De ene trail is echter de andere niet. Zo heeft een route die is aangelegd op een zandgrond veel minder last van plensbuien dan eentje die uit de kleigrond is gestampt. Check daarom voordat je op pad gaat altijd de laatste stand van zaken.

Check hier de trail reports

Veel trail crews gebruiken naast hun website vooral social media (Facebook-groepen) om je op de hoogte van de laatste trailontwikkelingen te houden. We hebben ze voor je op een rijtje gezet. 

Is het advies om de routes te mijden? Geen probleem met deze 14x alternatieven.

 

Ard Krikke
Door Ard Krikke

Verslingerd aan mountainbiken en wielrennen. Is gek op singletracks, maar vindt het ook heerlijk om over kaarsrechte polderwegen te racen. Staat daarnaast regelmatig op zijn windsurfplank en hoopt iedere winter – tegen beter weten in – op de Elfstedentocht.

Dit vind je misschien ook interessant