• Routes + Reizen
  • Gewijzigd op 11 september 2019

MTB Trail Awards 2019

Met de MTB Trail Awards worden de vele vrijwilligers die betrokken zijn bij de aanleg en het onderhoud van de mtb-routes in het zonnetje gezet. Welke trail vind jij de mooiste van Nederland? Breng je stem nu uit!
MTB Trail Awards 2019

Voor de derde keer worden de MTB Trail Awards volgende maand uitgereikt met als doel om de routebouwers van de inmiddels 201 verschillende MTB-routes die Nederland telt eens goed in de schijnwerpers te zetten. In 6 categorieën maken de onderhoudteams kans, met ‘De Gouden Schop’ verkiezing als publieksprijs en meest prestigieuze award. De categorieën zijn:

De Gouden Schop

De Gouden Schop wordt toegekend aan de MTB trail met de meeste stemmen. Voor deze publieksprijs kun je nu stemmen. Tot uiterlijk 1 oktober 2019 kun je je stem uitbrengen.

Beste Nieuwe MTB Trail

Deze categorie wordt overhandigd aan de beste nieuwe binnenkomer. 

Beste MTB Trail Responsible Riding (Trail etiquette)

Recreëren doe je niet alleen. Samen met andere recreanten zoals ruiters, wandelaars en vogelaars, zijn MTB’ers gast in de natuur. Ondanks de ruim 200 specifiek aangelegde MTB-routes is omgang met elkaar minstens zo belangrijk. Met deze prijs belonen we initiatieven die de NTFU-gedragscode en trail respect op bijzondere wijze ondersteunen. 

Natuurvriendelijkste MTB Trail

Naast rijplezier vinden we het ook belangrijk om de routes zo natuurvriendelijk te maken, zodat iedereen de MTB trails optimaal kan beleven. Bij deze categorie wordt gelet op onder meer voorkomen van de verstoring van flora en fauna, ontzien van kwetsbare gebieden en goede bewegwijzering. 

Beste Bikepark

Zijn de rijdbare lijnen zonder enige moeite te nemen? Zit er voldoende flow in het park? Hoe staat het met de diversiteit in niveauverschil? En dien je van tevoren zelf het park te shapen of is het altijd in goede staat? Dit zijn belangrijke elementen die meewegen bij de selectie van het beste bikepark van Nederland. 

De Aanmoedigingsprijs

Naast de erkenning voor de beste routes is er ook ruimte voor een aanmoedigingsprijs, oftewel een award voor een route die wel wat extra aanmoediging verdient en een boost kan gebruiken.

Vorig jaar mocht het team van de MTB-route Amerongen de Gouden Schop in ontvangst nemen. Lees hier wie er in 2018 nog meer in de prijzen vielen.

De dag

De uitreiking van de "Oscars" van de mountainbikewereld staat op de agenda voor zaterdag 5 oktober in het hoofdkwartier van Specialized in 's-Heerenberg. Het team van Specialized gaat er vanaf 16.30 uur een feestelijke happening van maken met de aanwezigheid van een DJ, pumptrack, airbag, demo's en natuurlijk een hapje en drankje.

Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant