• Routes + Reizen
  • Gewijzigd op 30 augustus 2018

MTB Trail Awards 2018

In samenwerking met de NTFU, Natuurmonumenten, MTBroutes.nl en Specialized worden dit jaar voor de tweede keer de MTB Trail Awards uitgereikt.
MTB Trail Awards 2018

Initiatiefnemer Robert van Rooijen zag in 2017 op Facebook de ene na de andere MTB-route uit de grond schieten. "Ik verbaasde me hoeveel mensen er wel niet bezig zijn met het onderhouden van zo'n route. Hoog tijd om die vrijwilligers in het zonnetje te zetten." Zo ontstond het idee om de Trail Awards te organiseren. NTFU ondersteunde het intiatief en onderstreept het belang van vrijwilligers. “Honderden vrijwilligers steken wekelijks veel tijd en energie in het onderhouden van mooie trails. De NTFU hoopt dat deze awards mountainbikers inspireert hun steentje bij te dragen,” aldus Bart van de Vossenberg, bij de NTFU verantwoordelijk voor mountainbiken. 

Zes categorieën

Op 29 september vindt de tweede editie plaats op het Europese hoofdkwartier van Specialized in 's-Heerenberg. Zo'n 190 Nederlandse MTB-routes strijden daar om een vijftal trofeeën: beste nieuwe trail, meest toegankelijke trail, natuurvriendelijkste trail, beste bikepark én de Gouden Schop. Dit is de meest prestieuze erkenning die een onderhoudsgroep kan ontvangen. Het publiek stemt namelijk wat zij de beste route in Nederland vindt. Vorig jaar ging MTB-route Hellendoorn er met de prijs vandoor. Wie verdiend volgens jou dit jaar de prijs. Stem hier.

Wie gingen er in 2017 met de prijzen aan de haal? Lees het hier.

Daarnaast wordt de aanmoedingsprijs andermaal uitgerijkt. Deze prijs gaat naar de doorzetters die ondanks de nodige tegenslagen toch iets heel moois hebben weten te realiseren. Dat verdient zeker erkenning.

Bart van de Vossenberg
Door Bart van de Vossenberg

Fietsende sportgek. Mountainbiken, wielrennen, triathlon en trailrunning. Altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Zorgt dat je op Fietssport.nl de leukste artikelen, mooiste tochten en meest uitdagende routes vindt.

Dit vind je misschien ook interessant