Routes + Reizen Gewijzigd op 10 oktober 2017

MTB-route Austerlitz opgeknapt en uitgebreid

Mede dankzij een financiële injectie van bandenfabrikant Continental is de populaire mountainbikeroute Austerlitz op de Utrechtse Heuvelrug verlengd met 4 nieuwe kilometers.

MTB-route Austerlitz opgeknapt en uitgebreid

Afgelopen zaterdag 7 oktober werd de mountainbikeroute Austerlitz heropend. De 16 km lange route is zó opgeknapt en aangelegd dat de natuur én andere gebruikers van het bos er zo min mogelijk hinder van ondervinden. Boswachter Corien Koreman benadrukt: “We zijn erg blij met deze samenwerking. Dit stelt ons en Stichting MTB Utrechtse Heuvelrug in staat deze mooie route te onderhouden en iedereen ervan te laten genieten." Continental Banden Groep B.V. ziet de samenwerking als een manier om bij te dragen aan zowel fietsbeleving als behoud van de natuur.

Vignet verplicht

Voor mountainbikers op de Utrechtse Heuvelrug is het verplicht om een vignet zichtbaar bij zich te hebben. De opbrengsten hiervan worden onder meer gebruikt voor onderhoud van de routes. Zo leveren ook de gebruikers een kleine bijdrage aan hun eigen route. 

Meer info over MTB-vignetten lees je hier. Voor verkooppunten van het vignet op de Utrechtse Heuvelrug, zie hier

Dit vind je misschien ook interessant

Blijven genieten van onze sport

Met de financiële steun van iedere Fietssport PLUS gebruiker kan de NTFU zich inzetten op het gebied van belangenbehartiging zodat jij nu en in de toekomst kunt blijven genieten van onze sport, op de weg en op de trails.

Upgrade
 

Ontvang inspiratie in je mailbox

Ontvang inspiratie in je mailbox

Inschrijven nieuwsbrief Inschrijven

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang maandelijks de beste artikelen uit ons online magazine.

Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen
Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen