• Routes + Reizen
  • Gewijzigd op 13 juni 2024

Hoe kies je welk type mountainbikeroute je wilt rijden

Net als op de skipistes geeft een kleur de moeilijkheidsgraad van de MTB-route aan. Groen is makkelijk, blauw gemiddeld, rood moeilijk en zwart zeer moeilijk. Handig als je nieuw bent op de route. Deze video legt je alvast uit wat je kunt verwachten.
Hoe kies je welk type mountainbikeroute je wilt rijden
Hoe kies je welk type mountainbikeroute je wilt rijden

Met het nieuwe kleurensysteem weet je hoe makkelijk of moeilijk een route is en kun je met meer plezier en veiliger mountainbiken. Zo kan elke type mountainbiker een route vinden die bij zijn of haar technisch niveau past. En het helpt je om stapsgewijs je vaardigheden te ontwikkelen en op die manier plezier in de sport te houden. Als je na verloop van tijd goed overweg kan op een blauwe route, kun je beter afwegen of je een rode route wil proberen.

Bekijk de video

Wat is een groene, blauwe, rode en zwarte route en welke past bij jouw technisch niveau?

Nieuw bordje

De kleurcode herken je aan een nieuw bordje dat onder de routepijl hangt. Langs steeds meer mountainbikeroutes in Nederland zie je deze bordjes hangen. Door de kleur weet je beter wat je te wachten staat en wat er van je gevraagd wordt om de route fatsoenlijk te rijden. Maar let op: de kleur zegt niet iets over hoe fysiek zwaar de route is, de inspanning die je moet leveren of de staat waarin de route zich bevindt. Uiteindelijk moet je zelf de afweging maken of je bijvoorbeeld ervaren genoeg bent voor een lastig obstakel.

Op MTBroutes.nl vind je een overzicht van routes die het kleurensysteem al gebruiken.

 

Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant