• Routes + Reizen
  • Gewijzigd op 27 maart 2018

Helpen op jouw MTB-route

IMBA Europe organiseert van 6 april tot en met 5 mei 2019 ‘Take Care of Your Trails'. Een groot gecoördineerd onderhoudsevenement om aandacht voor vrijwilligerswerk op MTB-routes te vragen.
Helpen op jouw MTB-route

Vrijwilligers zijn hard nodig

Uit onderzoek van de NTFU blijkt dat in Nederland al behoorlijk veel vrijwilligers actief zijn. Ons land telt ongeveer 2.750 vrijwilligers die samen meer dan 105.500 uur per jaar aan onze routes werken*. Dat is hard nodig! Door decentralisatie van het natuurbeleid en bezuinigingen op het beheerbudget zijn natuurbeheerders namelijk niet altijd in staat voldoende onderhoud te doen. De inzet van vrijwilligers is onmisbaar voor kwalitatief goede, uitdagende en duurzame MTB-routes.

Er is niets zo mooi als genieten van een trail waar je jouw eigen bloed, zweet en tranen in hebt gestopt.

Draag je steentje bij

We denken soms dat vrijwilligerswerk alleen maar tijd en energie kost en ons niets oplevert. Dat is niet waar. We gaven je eerder al 5x redenen om MTB-vrijwilliger te worden

Wil jij jouw steentje bijdragen en deel uitmaken van de enorme vrijwilligerscommunity die de routes in tiptop conditie houdt? Laat dan je handjes wapperen tijdens een onderhoudsevenement tussen 5 april en 6 mei. Er is niets zo mooi als genieten van een trail waar je jouw eigen bloed, zweet en tranen in hebt gestopt.

'Take Care of Your Trails' vindt plaats op onderstaande locaties.  We vullen deze lijst zoveel mogelijk aan, maar voor de meest actuele events kijk je op de website van Take Care of Your Trails. Selecteer een event en sign up!

Locaties:

Schrijf je in

*Onderzoek Wielersportbond NTFU

Bart van de Vossenberg
Door Bart van de Vossenberg

Fietsende sportgek. Mountainbiken, wielrennen, triathlon en trailrunning. Altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Zorgt dat je op Fietssport.nl de leukste artikelen, mooiste tochten en meest uitdagende routes vindt.

Dit vind je misschien ook interessant