• Routes + Reizen
  • Gewijzigd op 23 oktober 2023

Ga met ons op droomreis naar de Spaanse zon!

Samen met Biketrips organiseerden we van de Vuelta del Sol, jouw droomreis naar Catalonië. In 4 etappes kregen deelnemers het mooiste van deze Spaanse regio te zien. Van de kust tot de Pyreneeën. Begin- en eindpunt van de reis: Girona.
Ga met ons op droomreis naar de Spaanse zon!
Ga met ons op droomreis naar de Spaanse zon!
Je krijgt tijdens de droomreis, excusief voor Fietssport-leden, in vier etappes het mooiste van deze Spaanse regio te zien: de rotsachtige kust, iconische beklimmingen, middelgebergte én de grote hoogtes van de Pyreneeën. Begin- en eindpunt van de reis: wielerhotspot Girona. Wij zorgen voor de routes, overnachtingen, wegkapiteins en eten & drinken. Jij hoeft alleen maar te trappen.

Ga met ons mee

Mooie routes, lokale keuken, goede hotels

Je fietst in groepen, begeleid door wegkapiteins. Dit recept staat garant voor een sterk groepsgevoel en een hoge dosis saamhorigheid. Elke dag worden twee verschillende routes aangeboden: de basisroute ‘Volta’ en de zwaardere route ‘Epica’, met extra kilometers en/of beklimmingen.

Tijdens de Vuelta del Sol word je verzorgd als een kopman/-vrouw. Je slaapt in goede hotels, inclusief ontbijt, geselecteerd door het Catalaans Verkeersbureau. Onderweg worden bevoorrading en een heerlijke lunch verzorgd met lokale specialiteiten. Ook aan technische ondersteuning wordt gedacht. Een heerlijk Catalaans diner na afloop van je fietsdag? Zit inbegrepen in de reis.
 
Hier lees je alle over de fietsmogelijkheden in Catalonië (weer, routes, hotels etc.).

Je bagage wordt vervoerd van hotel naar hotel. Voor de fanatiekelingen zijn er Strava challenges op geselecteerde beklimmingen. Dagelijks worden de grootste doorzetters in het zonnetje gezet met de prestigieuze ‘prijs van de strijdlust’.

Programma

Op 15 oktober kom je aan in Girona, het wielerwalhalla van Catalonië. Deze prachtige stad ademt de sfeer van Catalonië en (prof)wielrennen. Profwielrenners als Lance Armstrong, David Millar, Simon en Adam Yates hadden de stad als uitvalsbasis. Robert Gesink heeft er een fietscafé. Voor de liefhebbers is er een lostrapronde van vijftig kilometer voorzien. Heerlijk acclimatiseren! Vervolgens gezamenlijk diner plus kick off van jouw ‘Vuelta’ in het hotel.

Etappe 1: Girona – Lloret de Mar

Jouw ‘Vuelta’ gaat op 16 oktober van start met een prachtige etappe langs de kust van de Middellandse Zee. De Volta route is 94 kilometer met 1700 hoogtemeters. De Epica route is 110 kilometer met 1900 hoogtemeters. Je begint met de bekende klim Els Angels, de vaste trainingsklim van vele profs in de streek. Daarna zak je af naar de Costa Brava.

Op de kronkelende kustweg tussen Platja d’Aro en Lloret de Mar waan je je in het paradijs! Je fietsreis kan niet beter beginnen. De Epica route pakt extra klimkilometers mee door het bergachtige binnenland, terwijl de Volta ontspannen peddelt langs de kust. Je dineert en overnacht in een luxe vakantiehotel in Lloret de Mar.

Etappe 2: Lloret de Mar – Vall d’en Bas

Je verlaat op 17 oktober de ‘costa’ om naar het bergachtige Catalaanse binnenland te trekken. De Volta route is 124 kilometer met 2400 hoogtemeters. De Epica route is 134 kilometer met 2600 hoogtemeters. Rust, ruimte en prachtige vergezichten liggen voor je wielen. Een stevige etappe met twee cols voert naar Vall d’en Bas. Je fietst langs het stuwmeer in de Riu Ter en klimt naar het prachtige Santa Magdalena. Je slaapt en dineert in het hotel dat onder meer accommodatie was van de spelers van FC Barcelona op trainingskamp.

Etappe 3: Vall d’en Bas – Camprodon

18 oktober is de dag van de Koninginnenrit! De etappe van gisteren was prachtig, maar vandaag bereik je nog grotere hoogtes. Het is tijd voor de Pyreneeën! De Volta route meet 90 kilometer en 2200 hoogtemeters. De Epica route meet 124 kilometers en 2900 hoogtemeters.

Als opwarmer van je epische fietsdag krijg je de Coll de Coubet geserveerd. Na 9 kilometer klimmen aan een stijgingspercentage van 6,3 procent, doorbreek de je barrière van 1000 meter hoogte. Dan daal je af door verlaten valleien en kloven om koers te zetten naar de vallei van Camprodon. Daar splitst de route en pakt de Epica als extra uitdaging de Coll d’Ares (1511 meter) mee op de grens met Frankrijk. Beide routes gaan naar Vallter 2000, de prachtige klim die met 2159 meter het letterlijke hoogtepunt van onze reis vormt!

Etappe 4: Camprodon – Girona

Op 19 oktober is het tijd voor ‘El Final’, de geweldige afsluiter van je reis. Er moeten zeker nog bergen worden overwonnen, maar het profiel loopt hoofdzakelijk bergaf. De Volta route telt 95 kilometer en 1100 hoogtemeters. De Epica route telt 120 kilometer en 2000 hoogtemeters. Je begint je fietsdag met een passage door de verstilde kloofvallei van Alta Carrotxa. Je vergaapt je aan de vergezichten en de ruige natuur.

De liefhebbers kunnen als uitbrander de Rocacorba bedwingen. Deze grillige beklimming leidt naar een klooster op de top en geldt als Girona’s ‘best bewaarde geheim’. Vanaf de top geniet je nog één keer van het uitzicht op de Pyreneeën, die je achter je hebt gelaten. Je fietst langs het prachtige meer van Banyoles en finisht in Girona waar een feestelijk diner in de gezellige stad wacht. Je hebt je eigen ‘Vuelta’ voltooid. Een avontuur om te vieren.


Op de laatste reisdag, 20 oktober, ontbijt je samen met de andere deelnemers in het hotel. Vervolgens keer je met een koffer vol geweldige herinneringen huiswaarts!

Profiteer van korting

Zie jij jezelf al fietsen in de Spaanse zon? Deze fietsreis is exclusief voor leden van Fietssport (NTFU) en kost €1099,-. Maar we hebben goed nieuws: er zijn nog 5 vroegboek tickets vrij voor €1049,-! Wees er dus snel bij, wil je korting pakken.

Boek nu
Terug naar Ontdek Catalonie.
Bram de Vrind
Door Bram de Vrind

Gek van reizen én fietsen. Inspireert fietsers letterlijk hun grenzen te verleggen met reisverslagen op Fietssport.nl en in Fietssport Magazine.

Dit vind je misschien ook interessant