Laatst gewijzigd op 19 mei 2017
Laatst gewijzigd op 19 mei 2017

De 5 beste trails van Nederland

In samenwerking met de NTFU, Natuurmonumenten, MTBRoutes.nl en Cube Bikes worden in juni 2017 de DMT (Dutch MTB Trail) Awards uitgereikt. Wij geven je alvast een tussenstand van de best gewaardeerde routes tot nu toe. Stemmen kan nog steeds!
1
MTBroute Hellendoorn
Hellendoorn (Overijssel)
Mountainbiken
16,7 km
0

De huidige nummer 1 in de tussenstand: MTB-route Hellendoorn. Een rondje van 16 km met flink wat hoogtemeters. Een afwisselende route die voor een groot deel uit flowy singletracks bestaat. De route bevat veel mooie kombochten waardoor je volle bak naar beneden kunt rijden.Tussendoor zijn enkele langere, brede stukken opgenomen om op adem te komen. Dat is nodig want je kunt je hier flink in het zweet werken.

Mountainbiken
16,7 km
0
Bekijk deze route
 
2
MTBroute Rijssen
Rijssen (Overijssel)
Mountainbiken
18,3 km
0

Deze route is in 2016 onder handen genomen door routebouwer Patrick Jansen en flink opgewaardeerd. Deze afwisselende route rond de Rijsserberg (32,4 meter hoogte) - ook wel het Hollandse Schwarzwald genoemd - zit vol met korte klimmetjes en scherpe bochten. Vooral de ravijntjes zijn de moeite waard om een tripje naar het oosten van het land te plannen. Deze route is overigens goed te combineren met de (opgeknapte) MTB-routes van Holten, Markelo en Hellendoorn.

Mountainbiken
18,3 km
0
Bekijk deze route
 
3
MTBroute Amerongen
Amerongen (Utrecht)
Mountainbiken
17,8 km
0

De 18 kilometer lange (280 hoogtemeters) route ligt in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug tussen Amerongen en Veenendaal. Na de upgrade in 2015 staat de route steevast in de top 10 populairste routes van Nederland. De route maakt optimaal gebruik van het hoogteverschil en door de vele kombochten behoudt je je 'flow'. Let wel op! Overschat je niet en fiets op een snelheid die past bij je ervaring.

Mountainbiken
17,8 km
0
Bekijk deze route
 
4
MTBroute Schoorl
Schoorl (Noord-Holland)
Mountainbiken
16,4 km
0

Een prachtige route, niet alleen omdat deze technisch uitdagend is, maar ook door de omgeving. De MTB-route van Schoorl voert door de hoogste duinen van Nederland en kent behoorlijk wat hoogteverschil. De Schoorlse Nok ligt 48 meter boven de zeespiegel. Naar boven is het dus aanpoten. Gelukkig worden deze klimmen gevolgd door gave en snelle afdalingen.

Mountainbiken
16,4 km
0
Bekijk deze route
 
5
MTBroute Horst
Horst (Limburg)
Mountainbiken
17,2 km
0

Deze route door de Schadijkse bossen bestaat - op enkele honderden meters na - volledig uit slingerende singletracks. Een groep fanatieke MTB'ers uit Noord-Limburg heeft in samenwerking met Staatsbosbeheer een prachtige speeltuin neergelegd met korte venijnige klimmetjes, krappe kombochten en enkele snelle afdalingen. Je stuurtechniek wordt hier behoorlijk op de proef gesteld. De toptijd op deze route staat onder de 45 minuten. Fiets jij deze tijd uit de boeken?

Mountainbiken
17,2 km
0
Bekijk deze route
 
6
Stem op je favoriete MTB Trail
Eerste editie Dutch MTB Trail (DMT) Awards op 30 juni 2017.

In juni worden de eerste MTB Trail Awards uitgereikt. Doel: lokale baanbouwers en MTB-verenigingen in het zonnetje zetten en een hart onder de riem steken. De beste beoordeelde route ontvangt de 'Gouden Schop'. Heb jij je stem al uit gebracht?

Bekijk dit artikel
 

Snel en met korting starten bij 2.500+ NTFU toertochten

Op Fietssport vind je de complete kalender van de NTFU met ruim 2.500 toertochten voor racefiets en mountainbike. Fiets mee en ontdek nieuwe routes en bijzondere plekken!

Fietssport PLUS

Blijven genieten van onze sport

Met de financiële steun van iedere Fietssport PLUS gebruiker kan de NTFU zich inzetten op het gebied van belangenbehartiging zodat jij nu en in de toekomst kunt blijven genieten van onze sport, op de weg en op de trails.

Upgrade naar PLUS

Deel dit artikel