Routes + Reizen Gewijzigd op 19 mei 2017

De 5 beste trails van Nederland

De 5 beste trails van Nederland In samenwerking met de NTFU, Natuurmonumenten, MTBRoutes.nl en Cube Bikes worden in juni 2017 de DMT (Dutch MTB Trail) Awards uitgereikt. Wij geven je alvast een tussenstand van de best gewaardeerde routes tot nu toe. Stemmen kan nog steeds!

1

MTBroute Hellendoorn

Hellendoorn (Overijssel)

MTBroute Hellendoorn
MTBroute Hellendoorn Bekijk deze route

De huidige nummer 1 in de tussenstand: MTB-route Hellendoorn. Een rondje van 16 km met flink wat hoogtemeters. Een afwisselende route die voor een groot deel uit flowy singletracks bestaat. De route bevat veel mooie kombochten waardoor je volle bak naar beneden kunt rijden.Tussendoor zijn enkele langere, brede stukken opgenomen om op adem te komen. Dat is nodig want je kunt je hier flink in het zweet werken.

Bekijk deze route
 
2

MTBroute Rijssen

Rijssen (Overijssel)

MTBroute Rijssen
MTBroute Rijssen Bekijk deze route

Deze route is in 2016 onder handen genomen door routebouwer Patrick Jansen en flink opgewaardeerd. Deze afwisselende route rond de Rijsserberg (32,4 meter hoogte) - ook wel het Hollandse Schwarzwald genoemd - zit vol met korte klimmetjes en scherpe bochten. Vooral de ravijntjes zijn de moeite waard om een tripje naar het oosten van het land te plannen. Deze route is overigens goed te combineren met de (opgeknapte) MTB-routes van Holten, Markelo en Hellendoorn.

Bekijk deze route
 
3

MTBroute Amerongen

Amerongen (Utrecht)

MTBroute Amerongen
MTBroute Amerongen Bekijk deze route

De 18 kilometer lange (280 hoogtemeters) route ligt in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug tussen Amerongen en Veenendaal. Na de upgrade in 2015 staat de route steevast in de top 10 populairste routes van Nederland. De route maakt optimaal gebruik van het hoogteverschil en door de vele kombochten behoudt je je 'flow'. Let wel op! Overschat je niet en fiets op een snelheid die past bij je ervaring.

Bekijk deze route
 
4

MTBroute Schoorl

Schoorl (Noord-Holland)

MTBroute Schoorl
MTBroute Schoorl Bekijk deze route

Een prachtige route, niet alleen omdat deze technisch uitdagend is, maar ook door de omgeving. De MTB-route van Schoorl voert door de hoogste duinen van Nederland en kent behoorlijk wat hoogteverschil. De Schoorlse Nok ligt 48 meter boven de zeespiegel. Naar boven is het dus aanpoten. Gelukkig worden deze klimmen gevolgd door gave en snelle afdalingen.

Bekijk deze route
 
5

MTBroute Horst

Horst (Limburg)

MTBroute Horst
MTBroute Horst Bekijk deze route

Deze route door de Schadijkse bossen bestaat - op enkele honderden meters na - volledig uit slingerende singletracks. Een groep fanatieke MTB'ers uit Noord-Limburg heeft in samenwerking met Staatsbosbeheer een prachtige speeltuin neergelegd met korte venijnige klimmetjes, krappe kombochten en enkele snelle afdalingen. Je stuurtechniek wordt hier behoorlijk op de proef gesteld. De toptijd op deze route staat onder de 45 minuten. Fiets jij deze tijd uit de boeken?

Bekijk deze route
 
6

Stem op je favoriete MTB Trail

Eerste editie Dutch MTB Trail (DMT) Awards op 30 juni 2017.

Stem op je favoriete MTB Trail
Stem op je favoriete MTB Trail Bekijk dit artikel

In juni worden de eerste MTB Trail Awards uitgereikt. Doel: lokale baanbouwers en MTB-verenigingen in het zonnetje zetten en een hart onder de riem steken. De beste beoordeelde route ontvangt de 'Gouden Schop'. Heb jij je stem al uit gebracht?

Bekijk dit artikel
 

Snel en met korting starten bij 2.500+ NTFU toertochten

Op Fietssport vind je de complete kalender van de NTFU met ruim 2.500 toertochten voor racefiets en mountainbike. Fiets mee en ontdek nieuwe routes en bijzondere plekken!

Fietssport PLUS
Bart van de Vossenberg

Door Bart van de Vossenberg

Fietsende sportgek. Mountainbiken, wielrennen, triathlon en trailrunning. Altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Zorgt dat je op Fietssport.nl de leukste artikelen, mooiste tochten en meest uitdagende routes vindt.

Dit vind je misschien ook interessant

Blijven genieten van onze sport

Met de financiële steun van iedere Fietssport PLUS gebruiker kan de NTFU zich inzetten op het gebied van belangenbehartiging zodat jij nu en in de toekomst kunt blijven genieten van onze sport, op de weg en op de trails.

Upgrade naar PLUS
 

Ontvang inspiratie in je mailbox

Ontvang inspiratie in je mailbox

Inschrijven nieuwsbrief Inschrijven

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang maandelijks de beste artikelen uit ons online magazine.

Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen
Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen