• Routes + Reizen
  • Gewijzigd op 18 juni 2024

Stem op je favoriete MTB Trail

In samenwerking met de NTFU, Natuurmonumenten, MTBRoutes.nl en Cube Bikes worden in juni 2017 de DMT (Dutch MTB Trail) Awards uitgereikt. Doel: lokale baanbouwers en MTB-verenigingen in het zonnetje zetten en een hart onder de riem steken.
Stem op je favoriete MTB Trail

De DMT Awards worden uitgereikt in 6 categorieën. Waarvan ‘de Gouden Schop’ als publieksprijs de meest prestigieuze Award betreft. De Gouden Schop wordt toegekend aan de vereniging met de beste MTB trail op grond van onderhoud en rijervaring. Stemmen kan hier. Stemmen kan tot een week voor de uitreiking op 30 Juni 2017. Prijzen worden opgesteld in samenwerking met onze partners en de definitieve uitreikingslocatie wordt half mei bekend gemaakt.

De overige categorieën worden door de DMT jury uitgereikt voor o.a. het beste technische segment, de meest duurzame natuursport route, beste bikepark en beste nieuwe binnenkomer.

Waarom een award?

Initiatiefnemer Robert van Rooijen wil met de DMT Awards meer erkenning voor vrijwilligers en baanbouwers: “wij merken dat er vanuit de community niet alleen toenemende aandacht is voor het onderhoud en duurzaamheidsbelang van de MTB routes, maar ook voor een stukje erkenning voor degenen die zich onvoorwaardelijk inzetten voor alle mede MTB'ers.” 

"Goede routes vallen niet uit de lucht." 

De Dutch MTB Trail Awards vormen een jaarlijks evenement, waarbij op basis van een verkiezing winnaars worden geselecteerd. Speerpunten zijn duurzaamheid, erkenning, sportontwikkeling en toegankelijkheid. Punten die volgens wielersportbond NTFU belangrijk zijn willen we blijven genieten van mooie MTB-routes.

“Goede routes vallen niet uit de lucht. Honderden vrijwilligers steken wekelijks veel tijd en energie in het ontwikkelen en onderhouden van mooie trails. Wij hopen dat de MTB Trail Award mountainbikers inspireert om hun steentje bij te dragen. Door hun lokale trailcrew of club te ondersteunen of zelf de handjes te laten wapperen tijdens een klusdag.” Bart van de Vossenberg, bij de NTFU verantwoordelijk voor mountainbiken.

Vote, Share & Win

Vanaf het Paasweekend t/m de uitreiking geeft DMT in samenwerking met Cube Bikes wekelijks toffe prijzen & MTB goodies weg. Deze prijzen kun je winnen door ons te volgen op Facebook, je stem achter te laten en de poll te delen.
 

Blijven genieten van onze sport

Met de financiële steun van iedere Fietssport PLUS gebruiker kan de NTFU zich inzetten op het gebied van belangenbehartiging zodat jij nu en in de toekomst kunt blijven genieten van onze sport, op de weg en op de trails.

Upgrade naar PLUS
Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant