Cape Epic

17 maart ging de Absa Cape Epic van start, een loodzware mountainbikewedstrijd van 624 km, in acht etappes dwarsdoor Zuid-Afrika. Een bijzonder sportspektakel, de Tour de France in de mountainbikewereld.

Cape Epic

Van over de hele wereld komen profs en amateurs naar Zuid-Afrika om deel te nemen aan hét mountainbike event van het jaar, de Absa Cape Epic. In tweetallen krijgen de deelnemers acht etappes voor de kiezen, waarbij ze in totaal 624 km met bijna 17.000 hoogtemeters overbruggen.  

Bekende namen

Dit jaar staan er uit Nederland 28 sportievelingen aan de start, waaronder diverse bekende namen uit de wielerwereld. Zo staat Olympisch kampioen Bart Brentjens, net als in alle voorgaande edities, in de startblokken en vormen oud-profs Maarten Tjallingii en Erik Dekker een team. En... regerend wereldkampioene op de weg, Anna van der Breggen, beleeft haar debuut. Zij rijdt met de ervaren Deense Annika Langvad, die de Cape Epic al vier keer op haar naam mocht schrijven.

Acht etappes door de overweldigende natuur van Zuid-Afrika. Dat moet natuurlijk prachtige beelden opleveren. Je kunt de race volgen via social media kanalen als  YouTube, Instagram en Facebook.

Check hieronder de trailer.

Droomdebuut voor alleskunner

Anna van der Breggen reeg samen met Annika Langvad etappezege aan etappezege en bleken ongrijpbaar voor de rest. Ze wonnen de vrouwen-editie in 2019, terwijl dit voor de huidig wereldkampioen op de weg de eerste keer is dat ze meedeed. Een droomdebuut voor deze Nederlandse alleskunner. 

Nog meer Nederlands succes

Bij de Grand Masters pakte de Olympisch kampioen van 1996 de titel. Bart Brentjes was samen met zijn Braziliaanse partner Abraao Azevedo veel te sterk voor de rest. Bij de Masters streken oud-wielerprofs Erik Dekker en Maarten Tjallingii de 3e plaats op. 

Iedereen kan meedoen

De volgende editie is van 15 t/m 22 maart 2020. Om deze wedstrijd laagdrempelig voor fietsers te houden, hoef je je niet te kwalificeren. Iedereen kan dus in pricipe meedoen. Maar deze afstanden afleggen doe je niet zomaar. Hier moet je goed voor trainen. Lees voor een goede start van je training onze 7x mountainbike rijtechnieken