• Routes + Reizen
  • Gewijzigd op 18 juni 2024

Cape Epic

Zondag 15 maart gaat de Absa Cape Epic van start, een loodzware mountainbikewedstrijd van 647 km, in acht etappes dwarsdoor Zuid-Afrika. Een bijzonder sportspektakel, de Tour de France in de mountainbikewereld.
Cape Epic

Van over de hele wereld komen profs en amateurs dit weekend naar Zuid-Afrika om deel te nemen aan hét mountainbike event van het jaar, de Absa Cape Epic. In tweetallen krijgen de deelnemers acht etappes voor de kiezen, waarbij ze in totaal 647 km met bijna 15.550 hoogtemeters overbruggen.  

Acht etappes door de overweldigende natuur van Zuid-Afrika. Dat moet natuurlijk prachtige beelden opleveren. Je kunt de race volgen via social media kanalen als  YouTube, Instagram en Facebook.

Check hieronder de trailer.

Editie 2019: Droomdebuut voor alleskunner

Anna van der Breggen reeg samen met Annika Langvad etappezege aan etappezege en bleken ongrijpbaar voor de rest. Ze wonnen de vrouwen-editie vorig jaar, terwijl het voor Anna de eerste keer was dat ze meedeed. Een droomdebuut voor deze Nederlandse alleskunner. 

Nog meer Nederlands succes

Bij de Grand Masters pakte de Olympisch kampioen van 1996 de titel. Bart Brentjes was samen met zijn Braziliaanse partner Abraao Azevedo veel te sterk voor de rest. Bij de Masters streken oud-wielerprofs Erik Dekker en Maarten Tjallingii de 3e plaats op. 

Iedereen kan meedoen

De volgende editie is van 21 t/m 28 maart 2021. Om deze wedstrijd laagdrempelig voor deelnemers te houden, hoef je je niet te kwalificeren. Iedereen kan dus in principe meedoen. Maar deze afstanden afleggen doe je niet zomaar. Hier moet je goed voor trainen. Lees voor een goede start van je training onze 7x mountainbike rijtechnieken

Op zoek naar een mtb-uitdaging?

Zoek een toertocht of mtb-marathon uit op onze kalender waar je extra veel kilometers kunt maken of de kuiten eens flink kan pijnigen.

Daag jezelf uit!
Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant