Laatst gewijzigd op 7 juni 2018
Laatst gewijzigd op 7 juni 2018

5x Midzomer uitdagingen

De langste dag van het jaar is op donderdag 21 juni. Dan zit er maar liefst 16 uur en 46 minuten tussen zonsopkomst en zonsondergang. Besteed deze tijd goed en fiets één van deze 5x monsterroutes.
1
Randje Drenthe
Assen (Drenthe)
Toertocht
245,4 km
0

Een route langs de provinciegrenzen van Drenthe. De 245 km lange route loopt door verschillende Drentse Landschappen, zoals de Hondsrug, de Veenkoloniën, midden Drenthe en de Zuidwesthoek. Deze fietsprovincie kenmerkt zich door autoluwe wegen en pittoreske dorpjes.

Toertocht
245,4 km
0
Bekijk deze route
 
2
Randje Utrecht
Soest (Utrecht)
Toertocht
294,3 km
800

Deze grenstocht is nog een tikkie langer. De 277 km lange route langs (en soms net over) de provinciegrenzen van Utrecht voert je langs het Groene Hart, over de Lekdijk en de Utrechtse Heuvelrug. Een pittige uitdaging. Mede door pittige klimmen zoals de Grebbeberg.

Toertocht
294,3 km
800
Bekijk deze route
 
3
6 Heuvelentocht
Enschede (Overijssel)
Toertocht
195,5 km
0

Mooie klimtocht over de grens door het heuvelland Baumberge. Geniet onderweg van de dichte, groene bossen en de prachtige kastelen en kloosters.

Toertocht
195,5 km
0
Bekijk deze route
 
4
Alle Provincies Op Één Dag
Groningen (Groningen)
Toertocht
448,0 km
522

NOS-presentator Herman van der Zandt wilde in een zo kort mogelijke route alle provincies van Nederland combineren. Het idee werd een plan waar collega's en vrienden op aanhaakten. Van grindweggetjes en schelpenpaden in Groningen, Drenthe en Friesland, over de vlakke wegen van Flevoland, Gelderse dijken Utrechtse heuvels en Brabantse klinkerwegen. Er wordt gefinisht in Bergen op Zoom.

Toertocht
448,0 km
522
Bekijk deze route
 
5
181km Zeelandbrug
Etten-Leur (Noord-Brabant)
Toertocht
180,9 km
85

Fietsroute van Toer Wieler Vereniging De Turfrijders uit Etten-Leur. Een rondje langs de Zeeuwse eilanden met als hoogtepunt de passage van de Zeelandbrug. Een hele lange maar mooie en afwisselende route.

Toertocht
180,9 km
85
Bekijk deze route
 

Snel en met korting starten bij 2.500+ NTFU toertochten

Op Fietssport vind je de complete kalender van de NTFU met ruim 2.500 toertochten voor racefiets en mountainbike. Fiets mee en ontdek nieuwe routes en bijzondere plekken!

Fietssport PLUS

600+ routes voor racefiets

Op Fietssport.nl vind je mooie en uitdagende fietsroutes van en voor sportieve fietsers. Deze routes zijn aangeleverd door lokale fietsverenigingen. Liefhebbers die hun omgeving goed kennen en weten waar jij als wielrenner blij van wordt.

Meer info

Deel dit artikel