Routes + Reizen Gewijzigd op 7 juni 2018

5x Midzomer uitdagingen

5x Midzomer uitdagingen De langste dag van het jaar is op donderdag 21 juni. Dan zit er maar liefst 16 uur en 46 minuten tussen zonsopkomst en zonsondergang. Besteed deze tijd goed en fiets één van deze 5x monsterroutes.

1

Randje Drenthe

Assen (Drenthe)

Randje Drenthe
Randje Drenthe Bekijk deze route

Een route langs de provinciegrenzen van Drenthe. De 245 km lange route loopt door verschillende Drentse Landschappen, zoals de Hondsrug, de Veenkoloniën, midden Drenthe en de Zuidwesthoek. Deze fietsprovincie kenmerkt zich door autoluwe wegen en pittoreske dorpjes.

Bekijk deze route
 
2

Randje Utrecht

Soest (Utrecht)

Randje Utrecht
Randje Utrecht Bekijk deze route

Deze grenstocht is nog een tikkie langer. De 277 km lange route langs (en soms net over) de provinciegrenzen van Utrecht voert je langs het Groene Hart, over de Lekdijk en de Utrechtse Heuvelrug. Een pittige uitdaging. Mede door pittige klimmen zoals de Grebbeberg.

Bekijk deze route
 
3

6 Heuvelentocht

Enschede (Overijssel)

6 Heuvelentocht
6 Heuvelentocht Bekijk deze route

Mooie klimtocht over de grens door het heuvelland Baumberge. Geniet onderweg van de dichte, groene bossen en de prachtige kastelen en kloosters.

Bekijk deze route
 
4

Alle Provincies Op Één Dag

Groningen (Groningen)

Alle Provincies Op Één Dag
Alle Provincies Op Één Dag Bekijk deze route

NOS-presentator Herman van der Zandt wilde in een zo kort mogelijke route alle provincies van Nederland combineren. Het idee werd een plan waar collega's en vrienden op aanhaakten. Van grindweggetjes en schelpenpaden in Groningen, Drenthe en Friesland, over de vlakke wegen van Flevoland, Gelderse dijken Utrechtse heuvels en Brabantse klinkerwegen. Er wordt gefinisht in Bergen op Zoom.

Bekijk deze route
 
5

181km Zeelandbrug

Etten-Leur (Noord-Brabant)

181km Zeelandbrug
181km Zeelandbrug Bekijk deze route

Fietsroute van Toer Wieler Vereniging De Turfrijders uit Etten-Leur. Een rondje langs de Zeeuwse eilanden met als hoogtepunt de passage van de Zeelandbrug. Een hele lange maar mooie en afwisselende route.

Bekijk deze route
 

Snel en met korting starten bij 2.500+ NTFU toertochten

Op Fietssport vind je de complete kalender van de NTFU met ruim 2.500 toertochten voor racefiets en mountainbike. Fiets mee en ontdek nieuwe routes en bijzondere plekken!

Fietssport PLUS
Bart van de Vossenberg

Door Bart van de Vossenberg

Fietsende sportgek. Mountainbiken, wielrennen, triathlon en trailrunning. Altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Zorgt dat je op Fietssport.nl de leukste artikelen, mooiste tochten en meest uitdagende routes vindt.

Dit vind je misschien ook interessant

600+ routes voor racefiets

Op Fietssport.nl vind je mooie en uitdagende fietsroutes van en voor sportieve fietsers. Deze routes zijn aangeleverd door lokale fietsverenigingen. Liefhebbers die hun omgeving goed kennen en weten waar jij als wielrenner blij van wordt.

Meer info
 

Ontvang inspiratie in je mailbox

Ontvang inspiratie in je mailbox

Inschrijven nieuwsbrief Inschrijven

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang maandelijks de beste artikelen uit ons online magazine.

Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen
Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen