Op fietsavontuur in Oeganda met CvA Travel
Fietsen door regenwouden en uitgestrekte savannes.
Luttelgeest (Flevoland)
Waar ooit het water van de Zuiderzee tegen de kust beukte, ligt nu de grootste boswachterij van de Noordoostpolder. Het Kuinderbos omvat dik 1100 hectare aan naald- en loofbomen. En het goede nieuws voor mountainbikers: in het bos ligt een 24 kilometer lange MTB-route. De route is 95 procent onverhard en je fietst door zowel loofbos als naaldbos. Letterlijk hoogtepunt van de ronde is de Kuinderberg, een voormalige vuilstort die nu een uitdagende bult is voor bikers. Hier kun je een paar leuke klimmetjes meepakken en een afdaling.
Bekijk deze routeBant (Flevoland)
Deze route belichaamt de Flevolandse pioniersgeest. Bas van Baaren en Els Haartsen hebben rondom hun camping in Bant binnen een paar jaar een complete mountainbikeroute uit de grond gestampt. Alsof dat nog niet genoeg was, hebben ze er ook een fietscafé bijgebouwd. De route slingert door een volwassen loofbos en maakt handig gebruik van kuilen die ooit in het bos gegraven zijn voor het maken van hutten. Er is een heuys bikepark. Hier vind je o.a. rockgardens, north shores en een wallride. Leef je uit.
Bekijk deze routeUrk (Flevoland)
Het Urkerbos is in de jaren vijftig aangeplant. Omdat Urk een voormalig eiland is, is de ruimte beperkt. Maar daar hebben de routebouwers zich niet door laten tegenhouden; de track slingert zo natuurlijk en met zoveel flow door het bos, dat het lijkt alsof het er al decennia ligt. En dat terwijl-ie pas in 2020 is aangelegd. Met verschillende kombochten, klimmetjes, afdalingen en kleine jumps (voor de liefhebbers) houdt deze route je continu bij de les. De ronde moet uiteindelijk twaalf km lang worden. Nog even geduld dus.
Bekijk deze routeKraggenburg (Flevoland)
Het Voorsterbos is één van de oudste bossen van Flevoland en juist daar vind je een afwisselende mountainbikeroute met veel technische stukken. Tussen de dorpen Vollenhove, Ens, Marknesse en Kraggenburg fiets je over de voormalige Zuiderzeenbodem. Je draait, keert en klimt en daalt over hobbels en bultjes en geniet onderweg van de rijke natuur. Op twee plekken zijn kleine hoogteverschillen in de route opgenomen. Hij is voor 95% onverhard. Voor het rijden van deze track heb je een vignet van Natuurmonumenten nodig.
Bekijk deze routeDronten (Flevoland)
Eeuwenlang was het Roggebotzand een gevreesde plek onder zeelieden en vissers. Nu ligt er een vredig naaldbos met natuurlijke hoogteverschillen én een MTB-route die hoge ogen gooit in de Nederlandse bikescene. Je hebt hier bijna het gevoel op de Veluwe te zijn. Ware het niet dat je klimt en daalt over een drooggevallen zandbank. De track barst van de aantrekkelijke features, zoals een pumptrack, tunnelbuis en klaverblad waarop je achtjes kunt rijden. Pronkstuk is een sectie met 3 bulten welke beklommen en afgedaald moeten worden met rockgardens.
Bekijk deze routeLelystad (Flevoland)
Hoezo Flevoland vlak? Deze route pakt het ene na het andere heuveltje mee. Hoezo Flevoland alleen maar kaarsrechte wegen? Deze route slingert zoveel dat je er bijna duizelig van wordt. Een dikke dertig km trails liggen voor je noppenbanden als je aan deze route door de groene long van Lelystad begint. Onderweg pak je honderd hoogtemeters mee. Het parkoers bestaat uit drie segmenten: het Zuigerplasbos in het noorden, het Gelderse Hout in het zuiden, en de verschillende stadsbossen die er tussenin liggen.
Bekijk deze routeZeewolde (Flevoland)
Het Horsterwold is het grootste aaneengesloten loofbos van West Europa. Startend vanaf de parkeerplaats bij groepscamping De Banken, duik je meteen de Flevolandse jungle in. In de zomer is het er weelderig groen. Langs het water ligt een serie kombochten, gevolgd door een reeks bulten waar je je bike als een soort pumptrack overheen duwt. In droge omstandigheden is de klei een perfecte ondergrond, voor natte omstandigheden zijn de slechte stukken aangepakt met granulaat. Het toetje is een passage over het strand van het Nuldernauw.
Bekijk deze routeAlmere-Kotterbos (Flevoland)
Dit is de oudste mountainbikeroute van Almere. Hij is te vinden in het gelijknamige bos dat tegen de beroemde Oostvaardersplassen ligt. De route is veertien kilometer lang en kent enkele kunstmatige hoogteverschillen. De track richting de Oostvaardersplassen voert door een afwisselend gebied met een mix van brede en smalle paden door moerasgebieden en loofbossen. Ook krijg je een aantal verrassende elementen voor de noppenbanden: een houten bruggetje, obstakels van stammen, laaghangende takken en boven de bodem uitgroeiende boomwortels. De route is 'old skool', wat betekent dat de track je serieus door elkaar schudt en dat je 'em na een paar regenbuien beter kunt mijden.
Bekijk deze routeAlmere (Flevoland)
De aanleg van Almere-Haven begon met het Beginbos. Vandaar de naam van deze route. Met 3,2 km is het een kort, maar prachtig rondje. De route kronkelt door het weelderige bos én pakt een serie klimmetjes mee op een oude vuilstort. Zo kom je na een rondje uit op dertig hoogtemeters. Er liggen diverse kombochten en jumps in. Het puike parkoers is voorzien van granulaat, met als gevolg dat je het zowel in de zomer als winter prima kunt fietsen.
Bekijk deze routeAlmere (Flevoland)
De route voert vanuit het gelijknamige stadslandgoed het bos in. Aanjager van deze track is de stichting MTB & More waarin een aantal fanatieke MTB’ers uit Almere is verenigd. Zij hebben een knappe prestatie geleverd door een route door het bos aan te leggen met flowy trails, slingerende kombochten en pumptracks. Het bos is verrassend afwisselend. Open plekken en dichte wouden wisselen elkaar af. De track is één van de weinige volledig (half)verharde routes in Nederland. Dankzij het granulaat is de track het hele jaar door te berijden.
Bekijk deze routeAlmere (Flevoland)
Hoogtemeters maken op de voormalige zeebodem onmogelijk? Dacht het niet. Deze route serveert je 378 hoogtemeters, op een rondje van slechts 7,3 kilometer. De perfecte track voor klim- én afdaaltraining in de polder dus! De track cirkelt over de drie heuvels die ooit door afvalverwerker Afvalzorg zijn opgeworpen. Wees gerust: deze stortplaats is inmiddels afgesloten en netjes afgedekt. Er grazen schapen op en er groeien wijnranken - geen grap! Je krijgt een mengeling van flowy uphill- en downhill-trails voor de wielen.
Bekijk deze routeGek van reizen én fietsen. Inspireert fietsers letterlijk hun grenzen te verleggen met reisverslagen op Fietssport.nl en in Fietssport Magazine.
Fietsen door regenwouden en uitgestrekte savannes.
Voor op jouw ridelist.
Ontdek natuurparels als El Teide en El Chinyero. Download hier de routes.
Draaien en keren.
Ontdek het ware Tenerife fietsparadijs en kies de route die bij jou past.
Download deze geweldige gravelroute via ons routeplatform.
3x Routetips voor trailseekers.
Hoe weet je waar je mag fietsen?
Hier geniet je van hallucinerende hotspots.
Als je dan toch naar Barcelona gaat, neem dan je racefiets mee