• Overig
  • Gewijzigd op 17 juni 2024

Op excursie met de boswachter: meld je aan

Op zaterdag 26 september organiseren NTFU en Staatsbosbeheer een natuurexcursie met de boswachter. Er zijn 10 gratis plekken beschikbaar, meld je dus snel aan.
Op excursie met de boswachter: meld je aan
Op excursie met de boswachter: meld je aan

Mountainbikeroutes schieten de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond. Het gevolg is dat steeds meer bikers hun weg naar het bos weten te vinden. Veel natuurliefhebbers vrezen dat de flora en fauna hierdoor het onderspit delven. Maar is dit ook zo? Veroorzaken uitgestippelde routes schade aan de natuur? Hebben planten en dieren meer last van MTB-ers dan van wandelaars? 

Wil je het antwoord op deze en nog veel meer vragen weten? Geef je dan op voor de natuurexcursie die de NTFU samen met Staatsbosbeheer op zaterdag 26 september in Leersum organiseert. In het wandelspoor van Rein Zwaan, bevlogen boswachter én fanatiek mountainbiker, trek je natuurgebied het Leersumse Veld in. Onderweg leer je van alles over de invloed van recreatie op de natuur, het imago van mountainbikers en het scheiden van de recreatiestromen. Behalve ruimte voor discussie is er uiteraard ook tijd om van het aanwezige natuurschoon te genieten. 

Na afloop van de rondwandeling bestaat de mogelijkheid om nog een van de nabijgelegen mountainbikeroutes – Leersum (18 km), Hoge Ginkel (7,5 km), Amerongen (18 km) – op de Utrechtse Heuvelrug te fietsen. 

Details

  • Datum: 26 september 2020, van 9.00 tot 12.00 uur
  • Locatie: De Veldschuur in Leersum (Maarsbergseweg 18A)
  • Maximaal aantal deelnemers: 10 (ben er dus snel bij!)
  • Kosten: gratis 
Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant