Overig Gewijzigd op 25 november 2020

NTFU fietsverzekering uitgebreid

We hebben goed nieuws! Vanaf 1 januari 2017 wordt de NTFU fietsschadeverzekering uitgebreid. Zo wordt deelname aan wedstrijden toegevoegd aan de verzekering en is de vergoeding van accessoires verhoogd naar € 350,-.

NTFU fietsverzekering uitgebreid

NTFU-leden hebben een standaard fietsschadeverzekering waarin onder andere de vergoeding van materiële schade aan de fiets en persoonlijke eigendommen tengevolge van een ongeval zijn geregeld. Samen met onze verzekeraar Meijers assurantiën kijken we continue hoe we de verzekering kunnen verbeteren. Vanaf 1 januari 2017 wordt de verzekering op de volgende punten uitgebreid.

Accessoires

De maximale vergoeding voor persoonlijke eigendommen wordt vanaf 1 januari 2017 verhoogd van € 115,- naar € 350,-. Onder persoonlijke eigendommen wordt verstaan; wielerkleding, schoenen en alle goederen die de persoon op het lijf draagt (b.v. bril, helm horloge en telefoon).

Deelname aan wedstrijden

Ook schade aan de fiets als gevolg van een ongeval tijdens een wedstrijd is vanaf 2017 verzekerd. Daarbij kun je denken aan een tijdrit bij een NTFU-vereniging of wedstrijden op de kalender van de KNWU en/of de Nederlandse Triathlon Bond. Voorwaarde daarbij is wel dat de organisatie en de fietser zich houden aan de wegenverkeerswet.

Deze uitbreidingen hebben geen gevolgen voor het lidmaatschapstarief. 

Overig

Voor alle leden van de NTFU wordt deze wijziging automatisch doorgevoerd, je hoeft hiervoor geen actie te ondernemen. En het mooiste nieuws is: het tarief van je lidmaatschap wordt niet aangepast. Een uitbreiding van het pakket tegen hetzelfde tarief.

Ook is het bedrag dat wordt uitgekeerd bij blijvende invaliditeit en overlijden als gevolg van het fietsongeval verhoogd. De uitkering bij overlijden wordt verhoogd van € 2.500 naar € 12.500. De uitkering bij blijvende invaliditeit wordt verhoogd van € 7.000 naar € 25.000. Wanneer er sprake is van een ernstig ongeval adviseren we je direct contact op te nemen met onze verzekeraar Meijers assurantiën.

NTFU fietsverzekering uitgebreid

Unieke verzekering

We zetten de kenmerken van de NTFU fietsschadeverzekering nog even voor je op een rij:

Je verzekering aanpassen

Standaard zijn Fietssport PLUS-gebruikers en NTFU-leden verzekerd tegen schade aan hun fiets tot maximaal € 1.000,- Het is ook mogelijk het bedrag te verhogen tot bijvoorbeeld € 2.000, € 5.000 of zelfs € 10.000,-. Wil jij je verzekerde bedrag ophogen of aanpassen? Stuur dan voor 1 december een mail naar de NTFU om de verzekering te beëindigen of wijzigen. Vermeld daarbij je NTFU-lidnummer en NAW gegevens.

Dit vind je misschien ook interessant

Vanaf 2017 ook verzekerd opstappen?

Als Fietssport PLUS-gebruiker ben je automatisch verzekerd tegen schade aan je fiets en persoonlijke eigendommen ten gevolge van een ongeval. Deze unieke NTFU-verzekering is 24/7 en in heel Europa geldig. Standaard dekking is € 1.000,-.

Fietssport PLUS afsluiten
 

Ontvang inspiratie in je mailbox

Ontvang inspiratie in je mailbox

Inschrijven nieuwsbrief Inschrijven

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang maandelijks de beste artikelen uit ons online magazine.

Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen
Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen