Overig Gewijzigd op 22 september 2022

Nieuwe uitdaging in de Fietssport app: de Muur van Woei

De herfst staat weer voor de deur. Dat betekent met je bakkes vol tegen de wind in stoempen! Heerlijk. Vind jij het ook leuk om de windgoden te trotseren? Doe mee aan de Muur van Woei-uitdaging in onze app en win een toffe trofee.

Nieuwe uitdaging in de Fietssport app: de Muur van Woei
Nieuwe uitdaging in de Fietssport app: de Muur van Woei

Nederland heeft geen bergen. Wel hebben we bakken wind. Vooral in de herfst- en wintermaanden kan het aardig waaien. Voor de echte stoemper is er niks mooiers dan op een kale wegen vol tegen de wind in te trappen. Bijna alsof je een berg beklimt. Daarom hebben we in onze app een aantal dijken en bruggen op een rijtje gezet waar de windgoden vrij spel hebben. Durf jij het om één van deze oer-Hollandse windvangers te bedwingen? Zo ja, dan belonen wij je met de Muur van Woei medaille

Bedwing één van deze windvangers

Zwoeg over (of langs) een van deze Hollandse 'bergen' en hang de Muur van Woei medaille in je virtuele prijzenkast. Je vindt de windrijke spots eenvoudig in de Fietssport app door 'woei' in het zoekvenster in te vullen.

Zoals je van ons gewend bent vind je bij iedere spot een korte beschrijving. Zo is de Oudebildtdijk in de kale kop van Friesland de langste straat van Nederland en vindt op de 9 km lange Oosterscheldekering jaarlijks het NK Tegenwindfietsen plaats.

Op zoek naar mooie routes? Check ons routeplatform voor inspiratie.

Koppel de Fietssport app met Strava

Als je Strava hebt, ga dan naar ‘Mijn profiel’ in de Fietssport app en maak de koppeling met Stava. Onze app checkt dan automatisch in bij spots. Na afloop van je rit ontvang je een push-bericht met daarin een opsomming van plekken waar je zojuist bent langs gefietst. Uiteraard kun je ook zonder Strava aan de uitdaging meedoen. Klik voordat je je fiets de sporen geeft op de Tracking-button onderin het scherm.

Andere uitdagingen die dikke medailles opleveren, zijn: de Kroegtijger (nieuw), de Proloog (nieuw) en de Hel van het Noorden. 

Check hier de nieuwe functionaliteiten in de app: Strava-koppeling en Palmares.

 

 

Ard Krikke

Door Ard Krikke

Verslingerd aan mountainbiken en wielrennen. Is gek op singletracks, maar vindt het ook heerlijk om over kaarsrechte polderwegen te racen. Staat daarnaast regelmatig op zijn windsurfplank en hoopt iedere winter – tegen beter weten in – op de Elfstedentocht.

Dit vind je misschien ook interessant

 

Ontvang inspiratie in je mailbox

Ontvang inspiratie in je mailbox

Inschrijven nieuwsbrief Inschrijven

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang maandelijks de beste artikelen uit ons online magazine.

Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen
Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen