• Overig
  • Gewijzigd op 10 augustus 2022

Nieuwe functionaliteiten Fietssport app: Strava-koppeling + Palmares

Goed nieuws: we hebben de Fietssport app nog leuker gemaakt. Vanaf nu kun je via Strava automatisch inchecken bij spots die in de app staan én toertochten aan je palmares toevoegen. Hierdoor wordt het makkelijker om mooie medailles te winnen.
Nieuwe functionaliteiten Fietssport app: Strava-koppeling + Palmares

De Fietsport app is onmisbaar als je een overzicht van alle toertochten, de beste routes, de leukste spots, de mooiste klimmetjes, de lekkerste wielercafés en de stoffigste gravelstroken bij de hand wilt hebben. Om er zeker van te zijn dat jij het maximale uit jouw fietsrit haalt, hebben we 2x fonkelnieuwe functies aan de app toegevoegd: automatisch inchecken bij spots via Strava + Palmares. We leggen je hieronder uit hoe het werkt.

Hoe werkt het?

Strava

De nieuwe functies werken alleen als je de meest recente versie van de Fietssport app op je telefoon hebt staan. Download of update de app en klik op ‘Mijn profiel’. Vervolgens heb je de keuze om bij ‘Jouw gegevens’ een koppeling met Strava te maken. Als je dit doet, dan checkt de app automatisch in bij spots die in de app staan. Na afloop van je rit ontvang je een push-bericht met daarin een opsomming van plekken waar je zojuist langs bent gefietst. Medailles verzamelen, door spots af te vinken, wordt hierdoor een stukkie makkelijker.

Geen Strava? Geen probleem: door op de Tracking-button onderin het scherm van de app te klikken, kun je je rit ook simpel registeren. Deze moet je sowieso aanzetten als je onderweg meldingen op het scherm van je Wahoo of Garmin wilt zien verschijnen. Vergeet ‘em na afloop ook niet uit te zetten.

Lees in ons privacy statement hoe we met jouw gegevens omgaan.

Palmares

Ook voor de nieuwe Palmares-functie moet je de nieuwste versie van de app in huis hebben. Je vindt de erelijst onder de Prestaties-button. Als je deelneemt aan een tocht die werkt met het registratiesysteem Scan & Go, dan wordt deze automatisch op jouw palmares bijgeschreven. Op deze manier kun je een erelijst bij elkaar trappen waar zelfs Marianne Vos nog een puntje aan kan zuigen. Ook kun je zelf een tocht toevoegen, mits deze niet ouder is dan een maand.

Nieuwe uitdagingen: Proloog, Kroegtijger, Rode Trui

Behalve handig is de app ook leuk om te gebruiken. Zo kun je meedoen aan een aantal toffe uitdagingen, zoals de Gravel Gouverneur en de Hel van het Noorden. Aan deze challenges hebben we nu de Proloog, de Kroegtijger en de Rode Trui toegevoegd.

De Proloog

Met de Proloog dagen we je uit om aan een toertocht mee te doen. Er is namelijk niks mooier dan in het weekend een leuke route in een andere omgeving te fietsen. Tijdens de tocht geniet je van natuurschoon, eten en drinken én de gezellige sfeer. Voltooi je eerste toertocht en wij hangen een digitale medaille om je nek.

Lees hier waarom een toertocht leuker is dan jouw vaste fietsrondje. 

Check dus onze kalender, kies een race-, mtb- of graveltocht uit en begin met het vullen van je prijzenkast. Bij welke tocht zien we je aan de start verschijnen?

De Kroegtijger

Fietsen maak dorstig. Om deze dorst te lessen hebben we de Kroegtijger bedacht. Ideaal voor fietsers die onderweg altijd last hebben van een ‘droge mond’ en bij ‘doorzakken’ niet aan een zacht zadel denken. 

Om de nu al felbegeerde Kroegtijger-medaille te verdienen, moet je tenminste bij 5x wielercafés in de remmen knijpen. Je vindt deze dorstlessers – je kunt er uiteraard ook terecht voor koffie, thee en taart – in de app onder ‘Spots’ in de categorie ‘Soigneur’. Ben jij klaar voor deze uitdaging?

De Rode Trui

De Vuelta start dit jaar in Nederland. Van 19 t/m 21 augustus koersen de renners door de provincies Utrecht en Brabant. Om de Spaanse koorts alvast een beetje aan te wakkeren, hebben we een digitale maillot rojo, oftewel de rode trui, in onze digitale prijzenkast voor je klaar hangen.  

We dagen je uit om 5x spots af te vinken die langs of in de buurt van het parcours van de Spaanse wielerronde liggen en zo de Rode Trui medaille te verdienen. Je vindt deze plekken door in de app op 'rode trui' te zoeken. In dit artikel lees je precies waar de Spaanse spots zich bevinden. Vamos! 

Download de gratis app

Haal nog meer uit jouw fietsritten en download de Fietssport-app gratis in de App Store of Google Play. Heb je al een Fietssport-account? Log dan met dezelfde gegevens in. Wil je alles uit de app halen? Neem Fietssport PLUS. Je kunt dan meedoen alle uitdagingen, hebt toegang tot de complete toertochkalender, downloadt alle routes als GPX en schrijft je eenvoudig in voor toertochten. Bovendien is je fiets tijdens iedere rit goed verzekerd.

Ard Krikke
Door Ard Krikke

Verslingerd aan mountainbiken en wielrennen. Is gek op singletracks, maar vindt het ook heerlijk om over kaarsrechte polderwegen te racen. Staat daarnaast regelmatig op zijn windsurfplank en hoopt iedere winter – tegen beter weten in – op de Elfstedentocht.

Dit vind je misschien ook interessant