• Overig
  • Gewijzigd op 17 februari 2020

Nieuwe lente, nieuwe Fietssport

De eerste editie van het jaar is een goed moment om extra uit te pakken met reisreportages, routes en tochten; plekken waarvan je het bestaan nog niet wist of waarin je juist herkenning vindt.
Nieuwe lente, nieuwe Fietssport

Zo legde onze reisreporter Bram vorig jaar al zijn trainingsarbeid toe op de Ötztahler marathon. Een cyclo van 238 km over vier bergpassen. Bloed, zweet en tranen. Hoe hem die dag in de Oostenrijkse Alpen verging, lees je in zijn indringende reportage.

Klimmen in de Pyreneeën

Ook kun je in dit nummer lezen over de oneindig veel klimmogelijkheden in de Franse Pyreneeën. In een wat rustiger tempo vergeleken met Bram mocht ik vanuit het Franse bedevaartsoord Lourdes enkele bergklassiekers afstrepen, waarbij de Col du Tourmalet natuurlijk niet mocht ontbreken.

Primeur in Overijssel

Dit voorjaar staat de allereerste e-mtb-marathon in Nederland op onze kalender. Over de grens is de elektrisch aangedreven mountainbike in een marathon allang geen opvallende verschijning meer, maar op 15 maart start de eerste in ons land, in het Overijsselse Haarle. Daar wilden we natuurlijk meer van weten en gingen de route alvast voor je verkennen met leden van de organiserende NTFU-club, SaMo.

Route van de Geestgronden

Ook gaan we natuurlijk in eigen land op ontdekkingsreis door een route van Fietssport.nl te plukken. Deze keer de Geestgrondentocht, een bijzonder traject door de duinen tussen Den Haag en IJmuiden. En verder natuurlijk weer volop materiaalnieuws, trainings- en voedingstips plus een mooie Fietsspot in de Vlaamse Ardennen.

Wilma Vorselman
Door Wilma Vorselman

Mooi-weer-racefietser en slecht-weer-loper. Gek op de bergen, pasta en cappuccino.

Dit vind je misschien ook interessant