• Overig
  • Gewijzigd op 15 september 2020

Nazomeren met Fietssport Magazine

De laatste jaren kunnen we niet bepaald spreken van een herfst als het magazine bij je bezorgd wordt. Het zomert maar door. Ook deze maand kunnen we nog rustig in de korte broek en zomershirt kilometers maken. Lekker nazomeren!
Nazomeren met Fietssport Magazine

Wat hebben we allemaal voor jou verzameld? We zochten het dichtbij huis, op één grensoverschrijdende reportage na, bij onze zuiderburen. Aangezien voor de profrenners de voorjaarsklassiekers vanwege corona najaarsklassiekers zijn geworden, hadden we alle tijd om het onlangs geheel bewegwijzerde parkoers van de Brabantse Pijl te verkennen. Afzien en bourgondisch genieten.

Ook schotelen we je een route voor door het Brabantse land, gebaseerd op de verhalen over de gewelddadige roversbende de Bokkenrijders. Kom maar op, als je durft.

MTB update

En we trokken naar het oosten van het land waar hard wordt gewerkt aan het uitbreiden en opwaarderen van de mountainbikeroutes in de Achterhoek. We gingen voor jou diverse splinternieuwe singletracks uitproberen.

Wist je trouwens dat er voor de mountainbikeroutes een nieuw landelijk kleurensysteem in de maak is, dat de moeilijkheidsgraad van de routes aangeeft? Zo kan de ervaren en technisch begaafde mountainbiker het meeste speelplezier vinden in de zwarte routes, en minder technische of beginnende mountainbikers zijn het beste af bij de groene of blauwe trails.

Techtalk

De Rose Reveal Four is deze keer aan de beurt voor een testrit. Maakt deze de belofte waar van dé comfortfiets voor lange afstanden? En wat komt er allemaal kijken bij de restauratie van een echte retrofiets, een Reynolds TI Raleigh? Gerrit Vermeulen ging op zoek naar de fiets van zijn vader.

En verder?

Je zag ze deze zomer nog meer als andere jaren, de fietsers met grote tassen voor- en achterop, de bike packers. Als je het interview leest met de inmiddels ervaren fietsreizigers Irene Maaskant en Laura Maat dan krijg je geheid zin om zelf ook op de fiets te stappen. Zoek een route uit en gaan!

Kom je op de Veluwe terecht, knijp dan zeker in de remmen bij Bike and Eat, de Fietsspot in deze editie, waar je prima kunt bijtanken met goede koffie, belegde broodjes en gebak.

Wilma Vorselman
Door Wilma Vorselman

Mooi-weer-racefietser en slecht-weer-loper. Gek op de bergen, pasta en cappuccino.

Dit vind je misschien ook interessant