Tinus (79) fietst 21.000 km per jaar: "Ik wil altijd verder, langer".
Dit lid van ATB-club Beilen is niet vies van een stukkie fietsen.
Om te laten zien dat ook mountainbikers échte natuurliefhebbers zijn, gingen we het bos in om zwerfafval op mountainbike-, wandel- en ruiterpaden op te ruimen.
Bart Brentjens, Olympisch kampioen mountainbiken, hielp mee in het Rijk van Nijmegen: “Net als andere recreanten, genieten mountainbikers van de natuur en irriteren zij zich mateloos aan rondslingerend afval. Ze ruimen al regelmatig afval op dat ze langs de eigen MTB-routes tegenkomen. Maar, om iets terug te doen voor de natuur en haar gebruikers, ruimen we nu ook de rommel langs wandel- en ruiterpaden aan. Zo kan iedereen, wandelaars, ruiters, mountainbikers en andere fietsers, genieten van schone paden.”
Ook op andere locaties in het land gingen mountainbikers vrijwillig aan de slag, zoals in de omgeving van Deventer, Zoetermeer, Almelo, Eindhoven en in Goeree-Overflakkee.
Het resultaat: zakken vol plastic, papier, glaswerk en een oude autobumper. Peter Mak, zelf mountainbiker en vrijwilliger bij MTB-routenetwerk Rijk van Nijmegen, zegt daarover dat. “Iedereen vindt dat afval niet thuishoort in het bos. Dus, opruimen die handel.”
Redactie Fietssport
Dit lid van ATB-club Beilen is niet vies van een stukkie fietsen.
"Zelf zomaar iets bouwen is ongewenst"
Wat kunnen zij van elkaar leren?
Geduld is in MTB-routeland een schone zaak.
Tijd om je te laten inspireren, want het mooie weer schreeuwt om een fietstocht
24 vrouwen vertellen op de gravelbike over hun enthousiasme voor de sport
Wrijf de winterslaap uit je ogen.
Rijd 8 maart – Internationale Vrouwendag - mee met Fietssport en Fietsvrouwen.
Terug naar de bakermat.
Een ode aan wielrennen in de polder.