• Overig
  • Gewijzigd op 15 september 2020

Kijken: het resultaat van een ochtend afval ruimen in de natuur

Grootste ergernis van gebruikers van het bos is zwerfafval. Omdat veel mountainbikers zich verantwoordelijk voelen voor de natuur, trokken zij onder leiding van Olympisch kampioen Bart Brentjens de natuur in om het afval op te ruimen.

Echte natuurliefhebbers

Om te laten zien dat ook mountainbikers échte natuurliefhebbers zijn, gingen we het bos in om zwerfafval op mountainbike-, wandel- en ruiterpaden op te ruimen.

Genieten van schone paden

Bart Brentjens, Olympisch kampioen mountainbiken, hielp mee in het Rijk van Nijmegen: “Net als andere recreanten, genieten mountainbikers van de natuur en irriteren zij zich mateloos aan rondslingerend afval. Ze ruimen al regelmatig afval op dat ze langs de eigen MTB-routes tegenkomen. Maar, om iets terug te doen voor de natuur en haar gebruikers, ruimen we nu ook de rommel langs wandel- en ruiterpaden aan. Zo kan iedereen, wandelaars, ruiters, mountainbikers en andere fietsers, genieten van schone paden.”

Handen uit de mouwen op verschillende locaties

Ook op andere locaties in het land gingen mountainbikers vrijwillig aan de slag, zoals in de omgeving van Deventer, Zoetermeer, Almelo, Eindhoven en in Goeree-Overflakkee.

Glaswerk en een oude autobumper

Het resultaat: zakken vol plastic, papier, glaswerk en een oude autobumper. Peter Mak, zelf mountainbiker en vrijwilliger bij MTB-routenetwerk Rijk van Nijmegen, zegt daarover dat. “Iedereen vindt dat afval niet thuishoort in het bos. Dus, opruimen die handel.” 

Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant