• Overig
  • Gewijzigd op 29 mei 2020

Fietssport Magazine komt er aan!

Ons eigen land beschikt over honderden fietsroutes voor wielrenners en mountainbikers. We zouden er makkelijk het hele magazine mee kunnen vullen. Routes zijn dan ook het thema van deze zomereditie.
Fietssport Magazine komt er aan!

Op Fietssport.nl vind je tientallen trainingsroutes, bedacht door onze clubs. Zo zochten we het hogerop in Drenthe op de VAM-berg en de hunebedden met de route ‘Drenthe op z’n mooist’. Zo’n titel belooft wat, maar onze redacteur wordt niet teleurgesteld.

Daarnaast gebeurt er op mountainbikegebied ontzettend veel momenteel. Nieuwe routes komen er bij, oude routes krijgen een opfrisbeurt en bestaande routes worden aan elkaar geknoopt, zodat een heel nieuw netwerk ontstaat. Over de mtb-routes in het Rijk van Nijmegen lees je een uitgebreide reportage. 

Zonnig Mallorca

Voor een route over de grens reisden we af naar Mallorca. Enkele weken voordat Spanje door de coronacrisis volledig op slot ging, mochten we op dit zonnige eiland de mountainbikeroutes ontdekken. Dat leverde een prachtig verhaal op. Eentje voor je bucket list, als het reizen weer kan en verantwoord is. 

Techtalk

Dit voorjaar had Giant de nieuwe TCR-serie groots willen lanceren, maar daar stak de coronacrisis helaas een stokje voor. Wel kregen we de mogelijkheid met het paradepaardje, de Advanced SL Disc, de Veluwe op te gaan. Met 6,7 kg één van de lichtste racers op de markt. Je kunt onze bevindingen lezen in deze editie en hier.

Ben je op zoek naar een nieuwe mountainbike? Kies je dan voor een fully of hardtail? We zetten de voor- en nadelen van achtervering voor je op een rij, zodat jij goed voorbereid de winkel instapt.

De zomereditie van Fietssport Magazine valt in de eerste week van juni bij alle NTFU- en FietssportPlus-leden in de bus. Veel leesplezier!

Ook Fietssport Magazine ontvangen?

Sluit dan een Fietssport PLUS account af voor € 42,- per jaar en ontvang elk kwartaal Fietssport Magazine. Inclusief fietsverzekering en korting op alle toertochten.

Fietssport Magazine
Wilma Vorselman
Door Wilma Vorselman

Mooi-weer-racefietser en slecht-weer-loper. Gek op de bergen, pasta en cappuccino.

Dit vind je misschien ook interessant