• Overig
  • Gewijzigd op 20 november 2020

De winter door met Fietssport Magazine

Nu de zon steeds sneller achter de horizon verdwijnt en het weer soms niet uitnodigt om op de fiets te stappen, kun je overschakelen naar de indoortrainer, of een andere sport, of een winterslaap houden en lekker lezen in deze wintereditie.
De winter door met Fietssport Magazine

Om in conditie te blijven werk je je thuis of in de sportschool in het zweet op een indoortrainer, óf stap je over op een andere sport als schaatsen, hardlopen, zwemmen of fitness. Onze schrijvende fysiotherapeut Daan Sindelka zet in dit winternummer voor je uiteen waar je op moet letten om te voorkomen dat je volgend jaar met een blessure het nieuwe fietsseizoen in gaat.

Fiets je deze periode zoveel mogelijk in de buitenlucht met lange duurtrainingen? Lees dan hier alvast het interview met trainer Martin Lukasse, die de zin en onzin van lange duurritten voor je uiteenzet. Daarnaast geeft trainer Anneke de Joode je tips hoe je in deze donkere maanden een motivatiedip kunt voorkomen.

Racefiets uit eigen tuin

De zelfsleutelaars grijpen deze periode wellicht aan om de fiets goed onder handen te nemen of op te pimpen met nieuwe onderdelen. Wat dacht je ervan zelf je racefiets te bouwen? Wij ontvingen een foto in de mailbox van Brabander Peter Langenhuizen met wel een heel bijzonder exemplaar; een raceframe, gemaakt van een eik uit zijn achtertuin. Dat leverde een prachtig verhaal op.

"Nieuwe routes ontdekken doen we dit jaar vooral in eigen land"

Voor deze editie kozen we voor de provincie Flevoland met een weidse wielerroute en de vernieuwde, verrassend veelzijdige MTB-routes bij Almere. Maar toch, toen het reizen weer even kon, glipte onze kersverse aanwinst bij de redactie, Ard Krikke, de grens over naar een mountainbikewalhalla in de Noord-Duitse Harz. Hij kwam met een grote grijns op zijn gezicht terug. 

De wintereditie van Fietssport Magazine valt volgende week bij alle NTFU- en FietssportPlus-leden in de bus. Veel leesplezier!

Ook Fietssport Magazine ontvangen?

Sluit dan een FietssportPLUS-account af voor € 42,- per jaar en ontvang elk kwartaal Fietssport Magazine. Inclusief fietsverzekering en korting op alle toertochten.

Fietssport Magazine
Wilma Vorselman
Door Wilma Vorselman

Mooi-weer-racefietser en slecht-weer-loper. Gek op de bergen, pasta en cappuccino.

Dit vind je misschien ook interessant