• Overig
  • Gewijzigd op 20 september 2021

De nieuwe Fietssport komt eraan!

Deze week ploft de najaarseditie van Fietssport Magazine bij je op de mat. Dit nummer staat in het teken van groen denken, groene initiatieven en groen doen.
De nieuwe Fietssport komt eraan!

Is de fietsindustrie groen? Nee, daar kunnen we helder over zijn. Er wordt veel te veel geproduceerd. Elk jaar rollen bij de vele merken nieuwe modellen van de productielijnen. In een ander kleurtje, een nog aerodynamischer frame of weer een paar grammen lichter.

In het productieproces is ook nog een flinke slag in verduurzaming te maken. Waar de fietsen helemaal vandaan moeten komen en in hoeverre de onderdelen recyclebaar zijn. Is de fiets een wegwerpproduct geworden? Dat kan anders en moet anders. 

Groen denken en doen

In dit nummer lees je een interview met Erik van Bronsvoort, een pionier in het verduurzamen van de fietswereld. Hij spoort bedrijven aan om in actie te komen. 

De fietsindustrie omturnen naar een circulaire economie is een kwestie van een lange adem. Ik geloof dat dat kan, want ik ben een positief ingesteld mens. Zo hebben we deze editie met groen positivisme gevuld. Zoals Anneke die van gebruikte en afgedankte fietsonderdelen bijzonder creatieve woonaccessoires samenstelt. 

Of Leon die alle watertappunten in Nederland in bracht met als doel plastic afval te reduceren. En mountainbiker Stef die elk weekend de Achterhoek door crost om zijn rugzak te vullen met zwerfafval. Bewonderingswaardige initiatieven die alle aandacht in ons magazine verdienen.

Groen reizen

Ook zochten we een groene bestemming uit, oftewel dicht-bij-huis, waar je je klimbenen prima kunt trainen. Vlak over de grens bij de oosterburen, in het Nederrijnse heuvelgebied, vind je hellingen en golvend asfalt om van te smullen. 

Wilma Vorselman
Door Wilma Vorselman

Mooi-weer-racefietser en slecht-weer-loper. Gek op de bergen, pasta en cappuccino.

Dit vind je misschien ook interessant