• Ons werk
  • Gewijzigd op 11 maart 2024

23x complimenten voor op het fietspad

In het voorjaar laait de discussie over de drukte op het fietspad weer op. Daar wil de Alliantie Samen Fietsen iets aan doen, want vaak is die onnodig en onterecht. Download daarom de bingokaart en deel onderweg zoveel als mogelijk complimenten uit.
23x complimenten voor op het fietspad
23x complimenten voor op het fietspad

De organisaties – dat zijn wielersportbond NTFU, Fietsersbond, Fietsplatform, VVN, ANWB, VeiligheidNL en KNWU – willen met zoveel als mogelijk fietsers een statement maken, door tijdens je rit complimenten uit te delen aan andere fietsers en wandelaars. Samen geven we hét antwoord op al die negatieve opmerkingen en verhalen over wielrenners en e-bikers en laten we zien dat we het fietspad juist vriendelijk en op een veilige manier met elkaar delen.

23 complimenten

Ook jij kunt je steentje bijdragen aan een positief imago van de fietssport, door onderweg iedereen die je maar tegenkomt een complimentje te geven. Om je op weg te helpen, heeft de Alliantie Samen Fietsen een bingokaart met maar liefst 23 complimenten die je aan fietsers en wandelaars kunt geven. Eind van de rit een volle kaart? Dan heb je BINGO!

Download bingokaart

Over de Alliantie Samen Fietsen

De Alliantie Samen Fietsen is een initiatief van ANWB, Fietsersbond, Fietsplatform, KNWU, NTFU, VeiligheidNL en Veilig Verkeer Nederland. De organisaties werken allemaal vanuit hun eigen doelstellingen aan veilig, snel en plezierig fietsen. De Alliantie Samen Fietsen geeft het goede voorbeeld op het fietspad; de vertegenwoordigers van verschillende gebruikersgroepen van het fietspad werken samen om drukte en gevaarlijke situaties zoveel mogelijk te voorkomen. Met elkaar organiseren ze evenementen, lichten ze fietsers voor en zorgen ze voor meer begrip en samenwerking op het fietspad.
 
Ellen Stoffels
Door Ellen Stoffels

Rijdt net zo graag haar vaste rondje om het Gooimeer als een toertocht, zit er in de winter warmpjes bij in haar Zwift-cave.

Dit vind je misschien ook interessant