• Materiaal
  • Gewijzigd op 5 april 2022

Gezien worden met Bioracer

Automobilisten zien ons wielrenners niet altijd. Zeker tijdens deze donkere, regenachtige dagen ben je een stuk slechter zichtbaar. Daar heeft Bioracer iets op verzonnen: winterkleding met pixeltechnologie.
Gezien worden met Bioracer

We ontvingen van Bioracer de Race Proven Winter collectie. In Fietssport stijl natuurlijk. Een mooie set die sportief valt. Zoals gebruikelijk bij winterkleding is de stof lekker dik. Dat moet ook wel als je 's winters doorfietst en beschermd wilt zijn tegen de elementen. Vaak heeft dik, stevig materiaal als nadeel dat je in je bewegingsvrijheid én comfort wordt beperkt. Daar merk ik weinig van wanneer ik de set aantrek. Tijd voor een ritje.

De nacht in

Het beloofd een koud ritje te worden, op een donkere, regenachtige avond in november. De temperatuur ligt rond het vriespunt en de motregen zorgt voor verradelijke omstandigheden. Gladde wegen en slecht zicht. Oppassen geblazen dus. Na een goed uur fietsen heb ik een prima indruk van de Bioracer set. Het jack houdt mijn romp warm, is 100% winddicht en lekt niet door bij een beetje motregen. De binnenlaag zorgt ervoor dat zweet goed wordt afgevoerd en dat je ook van de binnenkant droog blijft. Enig minpuntje: een echte regenbui wordt de set teveel. Stap je echt onder alle omstandigheden op de fiets? Dan is een extra regenjasje geen overbodige luxe.

Pixels

Het grootste pluspunt aan de Bioracer set is dat je beter zichtbaar bent voor andere weggebruikers. Je ziet het niet direct aan de buitenkant, maar deze set is uitgerust met reflecterende panelen. Het blauwe achtervak en de blauwe strepen op het scheenbeen zijn voorzien van Pixel 100 technologie. Wanneer je 's avonds voor de koplampen van een auto verschijnt, lichten de panelen op (zie bovenstaande foto).

Meer informatie over de Pixel 100 technologie lees je op de site van Bioracer

Natuurlijk ben ik al goed zichtbaar doordat ik met een lamp voor en achter op mijn fiets rijd. Maar vaak schatten andere weggebruikers mijn hogere snelheid verkeerd in. Zij verwachten een 'gewone'fietser. Met de Bioracer set heb ik daar geen last van. Automobilisten uit zijwegen stoppen op tijd en laten me veilig passeren. Door de reflecterende vlakken is je lichaam beter zichtbaar. Andere weggebruikers zien zo dat het om een sportieve fietser gaat. Ideaal.

Geïnteresseerd in deze en andere teamkleding? Neem een kijkje in onze Fietssport Bioracer webshop.

Gesoigneerd op pad met Fietssport

Kies voor onze exclusieve Fietssport-kleding van Bioracer. Dé meest gesoigneerde manier om je op twee wielen te verplaatsen.

Bestel
Bart van de Vossenberg
Door Bart van de Vossenberg

Fietsende sportgek. Mountainbiken, wielrennen, triathlon en trailrunning. Altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Zorgt dat je op Fietssport.nl de leukste artikelen, mooiste tochten en meest uitdagende routes vindt.

Dit vind je misschien ook interessant