• Materiaal
  • Gewijzigd op 1 mei 2020

ANGi: helm die hulp roept

Hoe leuk het fietsen in een groep ook is, tijdens de coronacrisis is het niet toegestaan. Rijd daarom solo. Natuurlijk wil het thuisfront dan graag weten waar je uithangt en dat je veilig bent. ANGi, een crashsensor voor je helm, biedt uitkomst.
ANGi: helm die hulp roept

ANGi staat voor Angular and G-Force indicator. Of in begrijpelijk(er) Nederlands: een sensor met versnellingsmeter en gyroscoop. Het kastje, dat je achter op je helm monteert, herkent de krachten die bij een botsing op je helm worden overgebracht én stuurt een noodsignaal naar een contactpersoon. Hij of zij kan dan hulp inschakelen. 

Noodsignaal

Als de ANGi-sensor tijdens je rit een potentiële crash detecteert, maakt deze verbinding met de Ride app op je smartphone, vervolgens laat het een alarm horen en begint het met aftellen. Als je in orde bent, annuleer je het aftellen en ga je weer verder met fietsen. De standaardtijd om te reageren is 30 seconden, maar je kunt deze verkorten tot minimaal 15 seconden of verlengen naar maximaal 90 seconden. 

Download de Ride app in Google Play of de App Store

Ben je gewond en loopt de teller af? Dan stuurt de app een sms naar jouw noodcontact met de mededeling dat je mogelijk een ongeluk hebt gehad. Daarbij ontvangt het contact ook gelijk je locatie met GPS-coördinaten. 

Live tracking

Naast het crash alert heeft ANGi ook een live tracking functie. Wanneer je deze inschakelt, kan je partner, huisgenoot of fietsmaat controleren waar je uithangt en of je al bijna thuis bent. Kunnen ze zorgen dat de koffie klaar staat;)

Voor elke helm

ANGi komt standaard op een groot aantal Specialized helmen maar de sensor is ook los verkrijgbaar. Je kunt ANGi op bijna elke fietshelm monteren. Het aanschaffen van een losse sensor kost eenmalig 49,90 euro. Je betaalt geen abonnementskosten om gebruik te maken van de app en sensor. Houd er wel rekening mee dat je de batterij op tijd vervangt. Die gaat ongeveer een half jaartje mee. 

Bart van de Vossenberg
Door Bart van de Vossenberg

Fietsende sportgek. Mountainbiken, wielrennen, triathlon en trailrunning. Altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Zorgt dat je op Fietssport.nl de leukste artikelen, mooiste tochten en meest uitdagende routes vindt.

Dit vind je misschien ook interessant