• Materiaal
  • Gewijzigd op 10 maart 2021

10x cadeautips voor de feestdagen

Op zoek naar een leuk cadeau voor je fietsmaat, fietsvriendin, partner of je fietsgekke vader, moeder, broer, zus? Wij helpen je op weg met onze tips voor de komende feestdagen.
10x cadeautips voor de feestdagen

Terug van weggeweest

CycloStyle moest dit jaar helaas de deuren van hun gezellige wielercafé annex cadeaushop in Moordrecht sluiten. Gelukkig is de webshop wel open met ontelbare leuke fietshebbedingen, zoals deze koffiemok. Voor diegene die je graag een duwtje in de rug wil geven of er even tussenuit is geweest, vanwege een blessure, tijdgebrek of andere oorzaak. Deze Back on Track mok is dan leuk om te geven. Tegen een kleine meerprijs ook leverbaar in een cadeauverpakking. Prijs: €9,95.


Hapklare brok

Om een hongerklop te voorkomen, is het een must om een energiereep bij je te hebben als je langer dan twee uur op pad gaat. De nieuwe Xtra Bar Orange van Born is gevuld met kleine stukjes donkere chocolade. Deze reep smelt niet bij warm weer, kauwt makkelijk weg en is palmolievrij. Prijs: €2,25.

Voor de koukleum

Een vaste plek in de top drie van de meest genoemde irritaties bij fietsen in de winter: koude tenen. Deze overschoenen van Shimano, de S1100R H20, zouden dit moeten voorkomen. Specifiek voor raceschoenen ontworpen hebben deze overschoenen een anatomisch gevormd neusdeel en een elastische geborstelde fleecevoering om de warmte vast te houden. Ook krijgt regen, hagel en sneeuw geen kans, dankzij een waterdichte PU-laag. Prijs: €44,99.


Duurzaam licht

Erger je ook aan al die wegwerpbatterijen in fietsverlichting? Kies dan voor een oplaadbare variant, zoals dit slanke achterlicht van Sigma, de Infinity. Weegt slechts 25 gram, kan 16 uur branden en laad je in twee uurtjes weer op via micro-USB. Goed voor je portemonnee en voor het milieu. Prijs: €17,95.

Klassieke platen

Een t-shirt met een klassieke print uit de wielergeschiedenis. Daar heeft ClassicoMano patent op. Zo kunnen er shirts besteld worden met afbeeldingen van Gino Bartali, Fausto Coppi en andere legendes van de Giro d’Italia. De shop wordt nog uitgebreid met shirts van Hinault, Armstrong, Zoetemelk, Merckx en Pantani. Ook wordt er hard gewerkt aan shirts met een link naar de Nederlandse wielergeschiedenis, zoals de WK-zege van Knetemann of de lekke band van Kuiper bij Parijs-Roubaix. Je kunt ook jouw eigen unieke shirt laten ontwerpen bij ClassicoMano. Prijs: €35,95.


Comfortabel en veilig de winter door

Met de nieuwe wintercollectie van Fietssport ben je goed beschermd tegen alle weersinvloeden en blijf je zorgeloos je meters maken. Bestel onze bibtight, windblocker, overschoenen of jack mét pixeltechnologie, ontwikkeld door onze kledingpartner Bioracer. Deze speciale technologie zorgt ervoor dat je goed zichtbaar bent tijdens de donkere dagen. De Fietssport-kleding is zowel in dames- als herenuitvoering beschikbaar. 

Kleine druktemaker

Met deze supercompacte Pocket Drive kan je je banden tot wel 11 bar oppompen, volgens de makers van Lezyne. Nu is 11 bar volgens mij niet echt nodig voor je banden, maar dat belooft wel wat. Het pompje meet slechts 14 cm en weegt 79 gram. Dat past dus prima in je  achterzak of in een fietstasje. De Pocket Drive is van gemaakt van duurzaam aluminium en werkt voor Presta- en Schrader-ventielen. Prijs: € 24,95.


Noem ‘m bij naam

Heeft iedereen binnen jouw club of fietsgroepje ook een bijnaam? Zoals de wegkapitein, klimgeit, superknecht, stoemper of het strijkijzer? Bij Trivio vinden ze het hoog tijd dat deze pedaalridders de eer krijgen die ze verdienen. Of juist een titel, zodat ze met beide benen op de pedalen blijven staan. Leg het vast op de bidon. Ook handig voor die ene fietsmaat die juist zijn of haar eigen rol nog niet zo goed kent… Prijs: €3,99.

Voor de sokkengek

De fietssokken van de fietsfeministen, zoals ze zichzelf noemen, van Ingeklikt zijn meer dan een paar comfortabele, kleurrijke gadgets aan je voeten. Het zijn complimenten. De rode versie is bedoeld als compliment voor de draagster: enkel wanneer je in de spiegel kijkt, kun je de tekst lezen. Vind je het juist leuk om een compliment te geven aan degene die in je wiel fietst? Kies dan voor dit donkerblauwe paar. Leuk om te dragen én leuk om te geven. Prijs: €19,-.


Wegdromer

Waar fiets jij volgend jaar? Lonely Planet helpt je op weg met dit boekwerk van vijftig indrukwekkende fietstochten, van Bretagne tot de Balkan. En van familievriendelijke uitstapjes en klassieke fietsroutes tot uitdagende mountainbiketochten. Allemaal illustreren ze hoe fietsen een ideale manier is om plaatsen, mensen en hun cultuur te ontdekken. Prijs: €27,99.


Wilma Vorselman
Door Wilma Vorselman

Mooi-weer-racefietser en slecht-weer-loper. Gek op de bergen, pasta en cappuccino.

Dit vind je misschien ook interessant