• Toertochten
  • Gewijzigd op 4 oktober 2018

Zuiderzee Klassieker groot succes

De 8e editie van de Zuiderzee Klassieker heeft een mooi bedrag opgeleverd van 246.838 euro. Meer dan 1200 fietsers, in het wiel van prominente fietsers, vertrokken afgelopen zaterdag vanuit Amersfoort.
Zuiderzee Klassieker groot succes

De 8e editie van de Zuiderzee Klassieker van de Maag Lever Darm Stichting, heeft een bedrag opgeleverd van 246.838 euro. Meer dan 1200 fietsers, in het wiel van voormalig profwielrenners Gert Jakobs, Steven Rooks, Leontien van Moorsel en profrenners Bram Tankink en Anouska Koster, vertrokken afgelopen zaterdag vanuit het centrum in Amersfoort. 

Nieuwe routes

Dit jaar startte de tocht voor het eerst vanuit Amersfoort, de thuishaven van de Maag Lever Darm Stichting én middelpunt van Nederland. Dat sluit naadloos aan bij het doel waarvoor de deelnemers fietsten: de buik, het middelpunt van onze gezondheid. De deelnemers konden vier afstanden rijden: 50, 80, 120 en 180 km. De routes voerden langs plaatsen als Nijkerk, Harderwijk, Garderen, Kampen. Deelnemers fietsten langs de oude Zuiderzee, door de polder, maar ook door bos en mooie natuur. Op de rustpunten werden de deelnemers voorzien van eten en drinken en was er muziek en entertainment. Het prachtige weer maakte deze dag helemaal af.

Vele bekende fietsers kwamen in actie voor het goede doel. Gert Jakobs, voormalig profwielrenner en ambassadeur van de Zuiderzee Klassieker, deed voor de tweede keer mee. Voormalig prof Steven Rooks, die in 1988 tweede werd in de Tour de France, wilde ook graag zijn steentje bijdragen, net als voormalig profwielrenster en viervoudig olympisch kampioene Leontien van Moorsel. Profrenner Bram Tankink, die dit jaar zijn carrière beëindigt, en Anouska Koster, een jonge profwielrenster, fietsten ook mee en legden 180 km af om de Zuiderzee Klassieker te steunen.

Kwaliteit van leven

Met de opbrengst van de Zuiderzee Klassieker wil de Maag Lever Darm Stichting betere vroegdiagnostiek én een betere kwaliteit van leven realiseren voor mensen met spijsverteringsziekten zoals alvleesklierkanker, slokdarmkanker, de ziekte van Crohn, Prikkelbare DarmSyndroom en andere maag-, darm- en leveraandoeningen. Ziektes die elke dag grote impact hebben op het leven van twee miljoen buikpatiënten.

Doe je mee?

In 2019 vindt de 9e editie van de Zuiderzee Klassieker plaats op zaterdag 28 september. De tocht start wederom in Amersfoort. Deelnemers kunnen zich nu al hier aanmelden.

 

 

 

 

Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant