• Toertochten
  • Gewijzigd op 18 augustus 2021

Zuiderzee Klassieker

Op 25 september organiseert de Maag Lever Darm Stichting de 10e editie van de Zuiderzee Klassieker, met start en finish in Amersfoort. Doe mee en draag je steentje bij aan het onderzoek naar spijsverteringsziekten.
Zuiderzee Klassieker

Fietsfeest

Het is feest. Op zaterdag 25 september gaat de tiende editie van de Zuiderzee Klassieker van start. De uitdagende toertocht - met start en finish in Amersfoort, de thuishaven van de Maag Lever Darm Stichting - is een feest voor fietsers die van polderwegen, dijken, bossen en historische stadjes houden. Je hebt de keuze uit vier afstanden: 50, 80, 120 of 180 km. 

Mooie routes

De routes lopen langs de kletsnatte randen van de voormalige Zuiderzee. Onderweg passeer je pittoreske plaatsen als Nijkerk, Harderwijk en Garderen. De langste afstand voert je behalve weilanden  en water ook over de licht golvende Veluwe. Onderweg word je voorzien van eten en drinken. Bekijk de routes alvast op de kalender van Fietssport.

Samen fietsen voor meer onderzoek

Je kunt je als team of individu meedoen. Met jouw deelname steun je de Maag Lever Darm Stichting die geld inzamelt voor meer wetenschappelijk onderzoek naar spijsverteringsziekten, zoals darmkanker, alvleesklierkanker en de ziekte van Crohn.

Iedere fietser is welkom, van elektrische stadsfiets tot gestroomlijnde aerobike. Het evenement wordt uiteraard corona-proof georganiseerd, volgens de richtlijnen opgesteld door het RIVM en NOC NSF omtrent COVID-19.

 

Zoek je een andere uitdaging?

Op Fietssport vind je de complete kalender van de NTFU met ruim 2.500 toertochten voor racefiets en mountainbike. Fiets mee en ontdek nieuwe routes en bijzondere plekken.

Naar de kalender
Ard Krikke
Door Ard Krikke

Verslingerd aan mountainbiken en wielrennen. Is gek op singletracks, maar vindt het ook heerlijk om over kaarsrechte polderwegen te racen. Staat daarnaast regelmatig op zijn windsurfplank en hoopt iedere winter – tegen beter weten in – op de Elfstedentocht.

Dit vind je misschien ook interessant