Toertochten Gewijzigd op 8 juli 2019

Zuiderzee Klassieker

Op 28 september organiseert de Maag Lever Darm Stichting de Zuiderzee Klassieker met start en finish in hartje Amersfoort. Met deze toertocht hebben ze één doel voor ogen; zoveel mogelijk geld ophalen voor onderzoek naar spijsverteringsziekten.

Zuiderzee Klassieker

De negende editie van de Zuiderzee Klassieker op zaterdag 28 september start en finisht in Amersfoort, de thuishaven van de Maag Lever Darm Stichting. Je kunt kiezen uit vier afstanden: 50, 80, 120 of 180 km. Een uitdagende toertocht voor alle niveaus. 

Afwisselende routes

De routes voeren langs de voormalige Zuiderzee en door plaatsen als Nijkerk, Harderwijk en Garderen. Je passeert havens, boerderijen, nieuw en oud land en doorkruist de Veluwe. Op de rustpunten wordt je voorzien van gezond eten en drinken en een aanmoedigend woord van het Zuiderzee team. De routes kun je al bekijken en downloaden vanuit de kalender van Fietssport.

In het wiel van de profs

Bij de finish ervaar je een groots onthaal op het Lieve Vrouweplein in hartje Amersfoort. Dit plein wordt speciaal voor deze dag omgetoverd tot een gezellig festivalterrein met muziek en lekker eten en drinken. Diverse topnamen uit de wielerwereld zullen aanwezig zijn en meefietsen om de deelnemers een hart onder de riem te steken. Oud-profrenner Maarten Tjallingii en Peter Schep hebben in ieder geval hun medewerking toegezegd.

Fietssport team

Vanuit de NTFU is het Fietssport team prominent aanwezig. Bij de start-/finishlocatie delen ze bidons uit en gaan natuurlijk de deelnemers aanmoedigen en toejuichen. Ook vind je op 2 van de 4 pauzeplekken een Fietssport service station, dat wil zeggen een fietspomp inclusief gereedschap voor kleine reparaties.

Samen fietsen voor meer onderzoek

Je kunt je als team of individu voor €31,50 (€34,50 voor niet-NTFU-leden/FietssportPLus) inschrijven. Met jouw deelname steun je de Maag Lever Darm Stichting die geld inzamelt voor meer wetenschappelijk onderzoek naar spijsverteringsziekten, zoals darmkanker, alvleesklierkanker, de ziekte van Crohn en PDS. Doe je mee? Meld je dan nu aan voor de Zuiderzee Klassieker

Wilma Vorselman

Door Wilma Vorselman

Mooi-weer-racefietser en slecht-weer-loper. Gek op de bergen, pasta en cappuccino.

Dit vind je misschien ook interessant

Zoek je een andere uitdaging?

Op Fietssport vind je de complete kalender van de NTFU met ruim 2.500 toertochten voor racefiets en mountainbike. Fiets mee en ontdek nieuwe routes en bijzondere plekken.

Naar de kalender
 

Ontvang inspiratie in je mailbox

Ontvang inspiratie in je mailbox

Inschrijven nieuwsbrief Inschrijven

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang maandelijks de beste artikelen uit ons online magazine.

Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen
Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen