• Toertochten
  • Gewijzigd op 24 augustus 2020

Wielerfestival Cauberg: weer een grote toertocht op de kalender

Corona zette een dikke streep door honderden toertochten. Gelukkig mogen ze vanaf 1 juli weer. Vooralsnog zijn het vooral kleinschalige evenementen, maar daar brengt de organisatie van Wielerfestival Cauberg op 5 september verandering in.
Wielerfestival Cauberg: weer een grote toertocht op de kalender
Wielerfestival Cauberg: weer een grote toertocht op de kalender

“Dankzij uitgebreide maatregelen kan dit sportieve evenement in de anderhalve-meter-samenleving op een perfecte en verantwoorde wijze worden georganiseerd”, aldus de organisatie. “Tijdens Wielerfestival Cauberg zullen we bewijzen dat een fiets-event met beperkt aantal deelnemer ook in het coronatijdperk op een veilige manier kan worden gehouden.” Naast de wegtoertochten voegt de organisatie dit keer ook nog een Gravel Ride toe met twee routes over de gravelwegen. Allemaal verreden in het Zuid-Limburgse Heuvelland. 

‘Verantwoord Deelnemen’-plan

Eerder dit jaar presenteerde de organisatie het zogeheten ‘Verantwoord Deelnemen’-plan’. Dit plan gebaseerd op de geldende maatregelen en richtlijnen is de afgelopen maanden meerdere keren besproken met overheidsdiensten en bevat de maatregelen die de organisatie neemt om de veiligheid te waarborgen. Een aangepast ophaalbeleid, looproutes op de diverse locaties en het maximaal aantal deelnemers van 1.500 zijn belangrijke uitgangspunten in het plan. “We zijn trots, maar ook ergens opgelucht, dat het Wielerfestival Cauberg kan doorgaan. We danken dan ook onder andere de gemeenten, waaronder de gemeente Valkenburg, voor het gestelde vertrouwen en uiteraard onze start- en finishpartners Shimano Experience Center en Landal Kasteeldomein de Cauberg voor het meedenken in oplossingen”.

Onder andere Joop Zoetemelk staat aan de start.

Prominenten aan de start

Het Wielerfestival Cauberg mag 1.500 deelnemers toelaten. Onder die deelnemers diverse prominenten. “We mogen al verheugd zijn op het feit dat Wielerfestival Cauberg verreden kan worden, maar dat we dan ook meteen deelnames krijgen toegezegd van wielercoryfeeën als Joop Zoetemelk (o.a. winnaar Tour de France 1980), Jan Janssen (o.a. winnaar Tour de France 1968), Leo van Vliet (o.a. winnaar Touretappe en koersdirecteur Amstel Gold Race), Johan van der Velde (o.a. meervoudig etappewinnaar Tour de France) en journalist en tv- en radiopresentator Frits Barend is helemaal bemoedigend natuurlijk.”

Inschrijven

Deelnemers kunnen inschrijven voor vier verschillende toertocht-routes (35 km, 60 km, 100 km en 160 km) en twee gravelroutes (65 km en 95 km). Let op: inschrijven is alleen mogelijk via www.wielerfestivalcauberg.nl. Er zijn nog iets minder dan 500 startbewijzen beschikbaar, maar die vliegen (mede door het annuleren van de Amstel Gold Race Toerversie) de deur uit. Wacht dus niet te lang.

Aftermovie 2019

Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant