• Zaterdag 22 jun
  • Wageningen (Gelderland)

Hel van Ede-Wageningen 2024

  • MTB & Gravel

De legendarische MTB toertocht leeft voort! In 2024 wordt tevens een gravelroute toegevoegd over de onverharde paden van de Veluwezoom.

Toerclub Wageningen '79 (TCW'79) en Wielervereniging Ede (WV Ede) presenteren met trots de Hel van Ede Wageningen!

De Hel van Ede-Wageningen (HvEW) was vroeger onderdeel van de Jan Janssen Classic. In 2022 hebben we samen met Jan de laatste editie van de Jan Janssen Classic georganiseerd. De Hel van Ede-Wageningen gaat nu verder als zelfstandig mountainbike- en gravelevenement.

De iconische tocht met afstanden van 60 en 100 kilometer voert je over zware klimmen, door bossen en over heides die hun weerga in Nederland niet kennen! Soms droog, soms tot je assen in de modder, soms heet, soms klappertandend, maar altijd fantastisch!

We hebben 3 verzorgingsposten ingericht op bijzondere locaties waar je lekker aan kunt sterken met fruit, koek, sportdrank en water. Na afloop geniet je van je succes (en natuurlijk een hapje en drankje) op het gezellige finishplein in Wageningen.

Je kunt starten vanaf ons clubuis aan Nudepark 81, 6702 DZ Wageningen. Wil je snel van start? Maak dan gebruik van voorinschrijving via deze site. Dit scheelt aanzienlijk in de wachttijd bij de start en levert je een leuke korting op! Kom je met de auto? Navigeer dan naar ons clubhuis. Onze vrijwilligers wijzen je naar een gratis parkeerplek.

Bij ons clubhuis is een fietsenstalling aanwezig. Onze aanbeveling is om een fietsenslot mee te nemen en te gebruiken. Ondanks onze aanwezigheid als organisatie, is fietsendiefstal een risico.

Toertocht details 60 km

Starttijd
08:00 - 10:00 uur.
Deelnemers verwacht
Vrij rustig, geniet van de omgeving op je eigen tempo.
Startlocatie
Nudepark 81
plan route
Hoogtemeters
400 hm
Kosten deelname
€ 16,50 (BASIC account)
€ 13,50 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is geopend tot en met 22 juni 2024.
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 14,00 (BASIC account)
€ 12,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is geopend tot en met 22 juni 2024.
Organisatie
TC Wageningen '79
Website
www.tcw79.nl
Kenmerken
Scan & Go
Daginschrijving mogelijk
De route is op de volgende manieren te volgen
GPS
Pijlen

Wat anderen van deze toertocht vonden.

Mooie rit in een prachtige omgeving!
Veel en vrolijke vrijwilligers. Prima faciliteiten. Prachtige en sfwisselende route, de voorspelde 30% fietspaden heb ik niet kunnen ontdekken.
Prachtige tocht, goed uitgezet. Echt jammer dat dit de laatste is. Heel erg naar mijn zin gehad. Wat ik wel een beetje vreemd vond waren de bordjes Extreem en gemakkelijk. De extreme versie was gewoon een stevige mountainbike route.
Prima