• Toertochten
  • Gewijzigd op 14 april 2022

Voor klimmers: Vebego Limburgs Mooiste ZUID

Genieten met de zachte G? Doe op 11 juni mee aan Vebego Limburgs Mooiste ZUID. Behalve genieten van het golvende landschap zul je hier ook behoorlijk aan de bak moeten; de heuvels geven zich niet zomaar gewonnen. Zien we je in het 'sjoene' Zuiden?
Voor klimmers: Vebego Limburgs Mooiste ZUID

Vebego Limburgs Mooiste ZUID staat bekend als één van de ‘sjoenste’ toertochten van Nederland. Ieder jaar trekt de organisatie alles uit de kast om racefietsers en mountainbikers de mooiste routes voor te schotelen. Niet verwonderlijk dus dat startbewijzen voor deze tocht altijd met duizenden tegelijk over de toonbank vliegen. 

Corona gooide echter roet in het eten en zorgde ervoor dat het Limburgse fietsfeest tot twee keer toe werd uitgesteld. Maar niet getreurd: op zaterdag 11 juni 2022 staat de 29e editie van Limburgs Mooiste ZUID op het programma.

Nog mooiere routes

De organisatie heeft de afgelopen periode niet stil gezeten, maar benut om al fietsend nog mooiere routes voor je uit te stippelen. Het uiteindelijke resultaat van deze sportieve speurtocht zijn 8x uitdagende racefietsroutes (van 70 km tot 245 km en 800 hm tot 2900 hm), 3x pittige MTB-routes (van 45 km tot 110 km en 540 hm tot 1600 hm) en een fraaie familietocht (afstand nog niet bekend).

Over de wielrenroutes: deze zijn verdeeld in de kleuren blauw, geel, oranje en rood. De blauwe lussen zijn voor de minder geoefende recreant en gaan het lastige klimwerk zoveel mogelijk uit de weg. De gele en rode routes zijn speciaal voor 'geiten' die juist wel van het betere klimwerk houden. En de oranje routes zijn voor de best getrainde deelnemers, een combinatie van deels de rode en deels de gele tochten.

Schrijf je nu in

Het zal je na het lezen van bovenstaande niet verbazen veel fietsers uitkijken naar deze toertocht. Niet in de laatste plaats omdat zo’n 5000 (!) deelnemers zich al voor de vorige twee geannuleerde edities hadden ingeschreven en nu staan te trappelen om de Limburgse bergen te bestormen.

Schrijf je daarom nu in en blok zaterdag 11 juni alvast in je agenda.

Geregeld? Mooi, dan kun je alvast beginnen met trainen. De Limburgse kuitenbijters geven zich namelijk niet zomaar gewonnen. Veel trainplezier en tot ziens in het 'sjoene' Limburg.

Ard Krikke
Door Ard Krikke

Verslingerd aan mountainbiken en wielrennen. Is gek op singletracks, maar vindt het ook heerlijk om over kaarsrechte polderwegen te racen. Staat daarnaast regelmatig op zijn windsurfplank en hoopt iedere winter – tegen beter weten in – op de Elfstedentocht.

Dit vind je misschien ook interessant