• Toertochten
  • Gewijzigd op 7 april 2022

Voltooi jij de 3x grote Utrechtse wielerrondes?

Deze zomer start de Vuelta in Utrecht. Hiermee is Utrecht de enige stad ter wereld die alle drie de rondes heeft gehuisvest. Treed in de sporen van de profs door mee te doen aan de Classico Giro Utrecht, Tour d’Utrecht én La Vuelta Holanda.
Voltooi jij de 3x grote Utrechtse wielerrondes?

Op vrijdag 19 augustus gaat de Vuelta in Utrecht van start. Eerder finishte een etappe van de Giro d’Italia al in de straten van Utrecht (2010) en klonk het startschot van de Tour de France in de Domstad (2015). Hierdoor kan Utrecht zich terecht op de borst kloppen als dé wielerhoofdstad van de wereld.

"Om dit heugelijke feit te vieren starten dit jaar maar liefst drie toerversies van de grote rondes in de Domstad"

Om dit heugelijke feit te vieren te vieren starten dit jaar maar liefst drie toerversies van de grote rondes in de Domstad: Classico Giro Utrecht (22 mei), Tour d’Utrecht (3 juli) en/of La Vuelta Holanda (14 aug). Doe mee en geniet op je eigen tempo van de route, de omgeving, de verzorging en de afterparty. Voltooi jij deze unieke wielertrilogie?

Om het Utrechtse fietsfeest compleet te maken mogen we van de organsiatie 5x vrijkaarten voor La Vuelta Holanda weggeven. Doe mee aan onze winactie en wie weet behoor jij tot de gelukkige winnaars. 

Classico Giro Utrecht

In 2010 sloeg het Giro d’Italia wielercircus zijn tenten op in Utrecht. De hele stad kleurde knalroze. Sindsdien wordt ieder jaar de Classico Giro Utrecht georganiseerd.

Dit jaar vindt de tocht plaats op 22 mei. De routes van de vrije tochten voeren je naar het plassengebied ten noorden van de stad. De pelotonstocht gaat net als de profs destijds grotendeels over de Utrechtse Heuvelrug. 

Naast de vrije tochten van 75, 110 en 150 km kun je dus ook kiezen voor een pelotonstocht van 100 km of een graveltocht van 90 km. Schrijf je hier in. Andiamo.

Tour d’Utrecht

In 2015 schoot de ronde van Frankrijk in Utrecht uit de startblokken. Om de herinnering aan Le Grand Départ levend te houden wordt ieder jaar een toerversie verreden. De aankomende tocht neemt je op 3 juli mee naar het prachtige Groene Hart. 

Je hebt de keuze uit vier afstanden: 75, 100, 130 en 165 km. Schrijf je hier in als je in de huid van jouw tourhelden wilt kruipen.

La Vuelta Holanda

De Vuelta trapt op vrijdag de 19e augustus af met een ploegentijdrit door de straten van Utrecht, en de dag erna racen de renners van Den Bosch naar de Domstad. Een kleine week voor de profs, zondag 14 augustus, kun je de eerste en tweede etappe zelf verkennen. De tocht volgt dan zoveel mogelijk de officiële route. Dat betekent fietsen over slingerdijken en door prachtige bossen en heuvels. Vamos!

Met 85, 115 en 165 km komt iedereen aan zijn of haar trekken. De eerste 20 km van alle drie de toertochten worden in een peloton gereden. La Vuelta fietsen? Stel hier je startplek veilig.

Schrijf je in

Wil je verzekerd zijn van een felbegeerde startplek? Schrijf je dan nu in voor La Vuelta Hollanda, Tour d’Utrecht en/of Classico Giro Utrecht.

Als je je inschrijft voor één van de tochten, krijg je een kortingscode t.w.v. 10% die je kunt indienen voor de inschrijving van de andere twee tochten.

Ard Krikke
Door Ard Krikke

Verslingerd aan mountainbiken en wielrennen. Is gek op singletracks, maar vindt het ook heerlijk om over kaarsrechte polderwegen te racen. Staat daarnaast regelmatig op zijn windsurfplank en hoopt iedere winter – tegen beter weten in – op de Elfstedentocht.

Dit vind je misschien ook interessant