• Toertochten
  • Gewijzigd op 28 juni 2019

Van Haren naar Haren

Op zondag 7 juli wordt de 7e editie van Haren-Haren gehouden; dé wielerklassieker van het Noorden. Met de keuze uit twee afstanden; 105 km en 165 km. Daarnaast een route van 50 km voor handbikers.
Van Haren naar Haren

De routes van Haren-Haren gaan dwars door het Hondsruggebied; een geologisch- en cultuurrijk gebied, dat in 2013 werd uitgeroepen tot UNESCO Geopark. Bij de route van 165 km fiets je van Haren in Groningen naar Haren in Duitsland. 

Goed geregeld

Deze toertocht heeft het NTFU-keurmerk Extra Goed Geregeld, dus dan mag je wat verwachten. Speciaal voor vrouwen is er een gezamenlijke start voor de 105-km-route, de Lange-Haren genoemd.

Ook aan de twee verzorgingsposten wordt extra aandacht besteed. De eerste verzorgingspost bij De Oringer Marke in Odoorn ligt op 50 km (voor de 165-km-deelnemers op 115 km). Het gehele terras wordt omgebouwd, zodat jij optimaal kunt bijtanken. 

De tweede verzorgingspost op de 165 km route bevindt zich op een bijzondere plek bij het Duitse Haren, Flugplatz Dankern, een ultralight vliegsportlocatie. Met ‘Kaffee und Kuchen’, uiteraard.

Op het finishplein kun je nagenieten met onder meer live muziek, een herstelmassage en natuurlijk een hapje en een drankje.

Op naar Groningen!

Schrijf je in via de Fietssport kalender of op zondagochtend 7 juli in Haren.

Op zoek naar een andere uitdaging?

Plan je volgende tocht via de meest complete agenda van alle toertochten in Nederland op Fietssport.nl. Maak een FietssportPLus account aan en profiteer direct van alle voordelen.

Profiteer
Wilma Vorselman
Door Wilma Vorselman

Mooi-weer-racefietser en slecht-weer-loper. Gek op de bergen, pasta en cappuccino.

Dit vind je misschien ook interessant