• Toertochten
  • Gewijzigd op 20 juni 2024

Toertochten in Drenthe

Stichting Goede Doelen Valthe organiseert op zondag 25 augustus maar liefst twee toertochten voor de fanatieke wielrenner.
Toertochten in Drenthe

Naast de 10e editie van Valthe Groningen Valthe staat dit jaar ook de 1e editie van Drenthe Rond op de kalender. 

Alle toertochten staan in het teken van een goed doel

Stichting Goede Doelen Valthe is in 2010 opgericht om geld te kunnen doneren aan goede doelen. Elk jaar op de 4e zondag in augustus organiseren zij de Hondsrugtoertocht Valthe Groningen Valthe. Inschrijf - en sponsorgelden komen geheel ten goede aan goede doelen. Naast KWF Kankerbestrijding worden er elk jaar twee á drie andere (regionale) goede doelen geselecteerd. Deze zijn nog niet bekend.

1. Valthe Groningen Valthe

Tussen de provincies Overijssel, Groningen, Friesland en grenzend aan Duitsland ligt een van de groenste provincies van ons land. Drenthe is een paradijs voor liefhebbers van eindeloze fietstochten door de natuur. Het is werkelijk prachtig fietsen op de flanken van de Hondsrug, een lage heuvelrug in de noordoosthoek van Nederland. De rug begint even ten noorden van de stad Groningen, op 5 meter boven NAP. Van daaruit klimt de rug langzaam omhoog, in zuidoostelijke richting, tot voorbij Emmen. In de buurt van Valthe ligt het hoogste punt van de rug, op 28 meter boven NAP.

De 150 km is dan ook een echte klimroute, met 296 hoogtemeters, en trekt langs de mooiste plekjes van Drenthe. De 60 km route laat je onderweg kennismaken met vrijwel alle facetten van het Drentse esdorpenlandschap. De hoge essen rond de dorpen, de groenlanden langs de beken en het heideveld en de bossen die erop gedijden. Lees meer en schrijf je in.

2. Drenthe Rond (GPS)

Drenthe Rond is een toertocht voor echte 'stoere kirrels' en natuurlijk ook voor echte 'stoere wichter', die je met 275 kilometer en 362 hoogtemeters over de provinciegrens al fietsend langs de mooiste plekjes van de provincie Drenthe voert. Fietsend langs een aantal authentieke en indrukwekkende plekken, zoals Koloniën van Weldadigheid (Frederiksoord, maar ook het gevangenismuseum in Veenhuizen), Nationaalpark Drents-Friese Wold, Huenderhoeve Doldersum, Schaapskooi Bargerveen, Zuidlaardermeer en nog veel meer van al dat moois. Je komt gewoon ogen tekort! Lees meer en schrijf je in.

Extra goed geregeld

Stichting Goede Doelen Valthe heeft het keurmerk 'Extra goed geregeld'. Dit betekent dat de verzorgingsposten onderweg uitstekend te noemen zijn, inclusief een lekkere pastamaaltijd in het gevangenismuseum in Veenhuizen. Er zijn motards voor de begeleiding onderweg en er is een bezemwagen voor de pechhebbers. Mocht je mechanische problemen hebben, dan proberen zij deze eerst te verhelpen met de aanwezige mecaniciens op de route. De startlocatie is op Sportpark Duurshof, Schoolstraat 6 in Valthe. 

 

Snel en met korting starten bij 2.500+ NTFU toertochten

Op Fietssport vind je de complete kalender van de NTFU met ruim 2.500 toertochten voor racefiets en mountainbike. Fiets mee en ontdek nieuwe routes en bijzondere plekken!

Fietssport PLUS
Jeroen Scholman
Door Jeroen Scholman

Brede interesse in sport, maar van wielrennen gaat mijn hart sneller kloppen. Ik zorg op fietssport.nl voor de leukste artikelen en ridelists en op social media voor het uitlichten van de meest fantastische toertochten.

Dit vind je misschien ook interessant