• Toertochten
  • Gewijzigd op 10 juli 2023

Toeren door West-Friesland

Geniet van het mooiste dat Noord-Holland op fietsgebied te bieden heeft tijdens de toertochten van de Hoornse Ren en Toerclub en de Westfriese Toerclub.
Toeren door West-Friesland
Toeren door West-Friesland
Wie bij Noord-Holland vooral aan drukke steden denkt, heeft het mis. In het noorden van de provincie ligt West-Friesland, een prachtig gebied omsloten door de Westfriese Omringdijk en begrensd door de Wieringermeer en de Beemster. Geniet van uitgestrekte polders, ellenlange dijken, schitterende lintdorpen en historische steden en dorpen. 

Schrijf je in voor een toertocht en ontdek nieuwe plekken

Nu kun je zelf een rondje uitstippelen óf je inschrijven voor een toertocht. Dan fiets je gezellig samen met anderen en ontdek je nieuwe wegen en paden die de routemeesters van plaatselijke toerclubs voor je hebben uitgestippeld. Op zondag 16 juli heb je twee keuzes om West-Friesland op de fiets te ontdekken: dames kunnen deelnemen aan de Ladies Ride Westfriesland georganiseerd door de Hoornse Ren en Toerclub (HRTC), of je kiest voor Rondje Middenmeer van de Westfriese Toerclub. 

Ladies Ride Westfriesland

Deze tocht, exclusief voor dames, telt twee afstanden: 65 en 95 km. Beide routes gaan over rustige wegen door Westfriesland en de Beemster, langs en over karakteristieke dijken en polders. Onderweg is een koffiestop met overheerlijk gebak. Je kunt de tocht alleen rijden, maar ook aansluiten bij één van de groepen onder leiding van een wegkapitein. Enthousiast? Schrijf je dan online in. Fietssport-leden betalen slechts 8 euro.

Schrijf je in


Rondje Middenmeer

Deze tocht van de Westfriese Toerclub voert je richting de Wieringermeer. De rit voert je door de uitgestrekte polders richting Middenmeer met een kop koffie met appeltaart bij het vliegveld Middenmeer. Er zijn drie routes uitgezet over 65, 87 en 114km. Voor wie is deze toertocht? Om 9.00 uur vertrekken verschillende groepjes met elk een eigen gemiddelde snelheid (25 km/u tot 33km/u), een eigen wegkapitein en onder het motto 'samen uit, samen thuis! Dat maakt deze toertocht geschikt voor iedere fietser.

Schrijf je in
Bart van de Vossenberg
Door Bart van de Vossenberg

Fietsende sportgek. Mountainbiken, wielrennen, triathlon en trailrunning. Altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Zorgt dat je op Fietssport.nl de leukste artikelen, mooiste tochten en meest uitdagende routes vindt.

Dit vind je misschien ook interessant