• Toertochten
  • Gewijzigd op 7 juni 2022

Streep de Langste Dag Challenge van je bucketlist af

Altijd al eens een échte monstertocht willen fietsen? Doe dan mee aan de Langste Dag Challenge: een 300 km lange toertocht dwars door ons mooie landje. Zien we je op zaterdag 18 juni aan de start van deze heroïsche rit verschijnen?
Streep de Langste Dag Challenge van je bucketlist af


Niks leukers dan lijstjes maken van dingen die je ooit in je fietsleven gedaan wilt hebben. De mythische Ventoux beklimmen bijvoorbeeld. Of van Parijs naar Roubaix fietsen. Maar ook dichterbij huis zijn er zat uitdagingen te vinden. Wat dacht je van meedoen aan een heroïsche monstertocht?

"Als je niet voor 300 km terugdeinst, dan ben je bij Ploegmaats aan het goede adres"

En dan niet een rit die je in een paar uur afraffelt, maar eentje waarvoor je een hele dag in het zadel moet zitten. Als je niet voor 300 km terugdeinst, dan ben je bij Ploegmaats aan het goede adres. De mannen achter deze organisatie zijn stuk voor stuk fanatieke fietsers die het tof vinden om jou op zaterdag 18 juni een onvergetelijke dag te bezorgen.

300 km dwars door Nederland

Na de geweldige editie van 2021 hebben de ploegmaten ook dit jaar weer alles uit de kast getrokken om een uitdagende route samen te stellen. De start van de tocht is opnieuw in Utrecht, maar loopt dit jaar naar het noorden in plaats van het zuiden. 

Uiteraard niet in een rechte streep, maar via fraaie omwegen. Zo slinger je over de Utrechtse Heuvelrug richting de Veluwe, één van de mooiste en grootste natuurgebieden van Nederland. Vervolgens buig je af naar het noorden en trap je door de Sallandse heuvels naar Zwolle. 

Hier steek je de IJsselbrug over om vervolgens kilometerslang te genieten van het oer-Hollandse rivierenlandschap. Net onder Heerde knikt de route naar het oosten om je via dorpen als Putten en Spakenburg richting de Loosdrechtse Plassen te loodsen. Vanaf hier is het uitbollen geblazen naar Utrecht en dan snel door naar de afterparty!

"Vanaf hier is het uitbollen geblazen naar Utrecht en dan snel door naar de afterparty!"

Nieuw dit jaar is de 150 km route. Grotendeels dezelfde route vanuit Utrecht, maar deze maakt geen uitstap(je) naar Zwolle. Juist voor de normale wielrenner, die 300 km gekkenwerk vindt, is dit een ideale tocht. 

Samen sterker! 

Tijdens dit event wordt gestart in waves van 10 personen met dezelfde snelheid. Hoe tof is het om nieuwe mensen te leren kennen met dezelfde passie en hetzelfde niveau? Samen ga je de uitdaging aan en help je elkaar door de moeilijke momenten heen. Veel waves blijven bij elkaar, houden elkaar uit de wind en komen gebroederlijk over de finish.

Je hebt de keuze uit gemiddelde snelheden van 28 t/m 36+ km per uur. Je wordt ingedeeld met deelnemers die dezelfde snelheid hebben. Heb je je als team opgegeven? Dan word je in dezelfde startwave ingedeeld.

Eten en drinken

De inwendige mens wordt uiteraard niet vergeten. De rustposten – 2x bij de 150 km en 3x bij de 300 km – bezwijken bijna onder de hoeveelheid eten en drinken zoals koffie, gebak, lunch, sportdrank en hartige snacks. Jij hoeft als deelnemer dus alleen te trappen, Ploegmaats regelt de rest! 

"De rustposten bezwijken bijna onder de hoeveelheid eten en drinken"

Ook na het passeren van de finishlijn staat een heerlijke maaltijd en de nodige drankjes op je te wachten. Neem het ervan, je hebt het verdiend. Proost.

Schrijf je nu in

Eindelijk eens die 300 of 150 km van je bucketlist afstrepen? Schrijf je nu in en laat zaterdag 18 juni een van je fietsdromen uitkomen. Wacht niet te lang; het aantal startplekken voor deze heroïsche rit is beperkt!

 

Ard Krikke
Door Ard Krikke

Verslingerd aan mountainbiken en wielrennen. Is gek op singletracks, maar vindt het ook heerlijk om over kaarsrechte polderwegen te racen. Staat daarnaast regelmatig op zijn windsurfplank en hoopt iedere winter – tegen beter weten in – op de Elfstedentocht.

Dit vind je misschien ook interessant