• Toertochten
  • Gewijzigd op 24 mei 2018

Strade Bianche in Drenthe

Op 25 en 26 augustus organiseert TC de Peddelaars een 2-daags fietsevenement vanuit Hoogeveen met routes voor ROAD, OFF-ROAD en GRAVEL (Strade Bianche). Het evenement is de opvolger van Peddelaars Bike Event en wil sportieve fietsers graag verrassen.
Strade Bianche in Drenthe

Roodtoer is er voor beginners tot gevorderde fietsers. Voor de lange afstand of toch een kortere variant. Met uitdagende routes over drie verschillende type ondergronden: road, offroad en Strade Bianche.

“Verrassende routes in bekende fietsomgeving”

Rood

Martijn Kamphuis vertelt namens de organisatie: “De naam Roodtoer en het logo hebben te maken met de kleur rood en de ondergrond waarop we rijden. Rood is de kleur van de provincie Drenthe en van onze club de Peddelaars. En het draagt onze trots in zich mee! In het logo zie je 3 lijnen, die staan voor de verschillende diktes van de banden en de verschillende ondergronden. De 3 sterren staan voor Drenthe en de waardering die we ontvingen van de NTFU.” (red: Het evenement heeft het keurmerk Extra Goed Geregeld).

Roodtoer richt zich op de verschillende vormen van sportief fietsen; van race en mountainbike tot een heuse graveltocht. Kamphuis: “Daarnaast is er een belangrijke focus op sfeer, parcours en verzorging. Deelname aan roodtoer moet een ultieme fietsbeleving zijn”. 

Strade Bianche, offroad met de racefiets

TC de Peddelaars organiseert ook voor het eerst een Strade Bianche. Verharde wegen worden afgewisseld met veel gravelwegen en schelpenpaden. De route loopt door bos, heide en langs de vele boerderijen in Drenthe.


Kidsclinic 

Rondom de start/finish-locatie biedt de organisatie een aantrekkelijk programma. Er wordt een Kidsclinic op de mountianbike georganiseerd en er is een speciale kidsroute van 25 km. Kamphuis: “Ook voor een versnapering na afloop bij ons evenement gaan we zorgen. Een moment waarop de verhalen uitgewisseld kunnen worden. Roodtoer heeft maar één belofte, volgend jaar wil je weer…”

www.roodtoer.nl

Carolijn Caderius van Veen
Door Carolijn Caderius van Veen

Voor een buitensporter bevind ik mij veel te veel online. Altijd bezig met nieuwe plannen voor Fietssport.nl.

Dit vind je misschien ook interessant