• Toertochten
  • Gewijzigd op 6 februari 2024

Speciale voorinschrijving Mergelheuvelland 2-Daagse nu geopend!

Veel fietsers hebben het weekend van 21-22 september in hun agenda geblokt. De reden: de Mergelheuvelland 2-Daagse, een fantastische toertocht in Limburg. Als PLUS-lid kun je je nu al (met korting) inschrijven, dat is vijf dagen eerder dan de rest!
Speciale voorinschrijving Mergelheuvelland 2-Daagse nu geopend!
Speciale voorinschrijving Mergelheuvelland 2-Daagse nu geopend!

De Mergelheuvelland 2-Daagse heeft alles in huis wat een toertocht zo leuk maakt: geweldige routes (race, mtb, gravel), prachtige natuur, goede pauzeplekken en een fantastische festivalsfeer. Hierdoor staat de tocht in Zuid-Limburg bij veel klimgeiten hoog op het verlanglijstje. De organisatie verwacht dan ook dat het dit jaar weer storm loopt met de inschrijvingen.

Wil je als Fietssport PLUS-lid in het weekend van 21-22 september zeker zijn van een startplek? Dan hebben we goed nieuws: jij kunt je al vanaf 29 januari inschrijven voor dit tweedaagse fietsevenement, dat is vijf dagen voordat de reguliere ticketverkoop opengaat. Alsof dit nog niet genoeg is, ontvang je ook nog eens 3 euro korting (t/m 2 februari) op het inschrijfgeld. Let er wel op dat je goed jouw unieke lidmaatschapsnummer invult.

Ik schrijf me in


Nieuwe routes

De routebouwers van de organisatie, WTC Sint Geertruid, kennen de omgeving op hun duimpje. Niet verwonderlijk dat ze een indrukwekkende collectie wegen, bospaden en grindstroken in hun kaartenbak hebben zitten. Over de routes hoef je je dus geen zorgen te maken; die zijn top. 

Racefiets
Als racefietser kun je kiezen uit vier afstanden. Zaterdag staan de 60, 90, 120 en 160 km op het programma. Zondag heb je de keuze uit 60, 90 of 120 km. Iedere route neemt je mee naar de mooiste plekjes van het Limburgse heuvelland. Van slingerende landwegen tot schilderachtige valleien en van fraaie dorpen tot fantastische uitzichten. Uiteraard krijg je ook de nodige beklimmingen voor de kiezen. Denk aan bekende kuitenbijters als de Loorberg, Camerig en Vaalserberg.
 

"Iedere route neemt je mee naar de mooiste plekjes van het Limburgse heuvelland"

Mountainbike
Mountainbikers kunnen hun lol op. Zaterdag laten de 35, 50, 70 en 100 km je stuiteren van plezier. Zondag kun je je vermaken met 35, 50 of 70 km. Iedere afstand zit vol met (lange) klimmen, spannende singletracks en ruige afdalingen. Kortom: terreinvreters eten hier moeiteloos hun buikje vol.

Gravel
Nieuw dit jaar zijn de 85 km lange gravelroutes. De fietsfanaten van WTC Sint Geertruid hebben alles uit de kast getrokken om jou de mooiste onverharde paden voor te schotelen. Denk aan grindstroken, karrensporen, holle wegen en bospaden. De afstand is op beide dagen hetzelfde, de route uiteraard niet. Dat wordt tandenknarsen van plezier. 

Fietsen in Limburg is machtig mooi, maar vreet ook energie. Kun je onderweg wel een boost gebruiken? Geen zorgen: maak een pitstop bij een van de goed uitgeruste bevoorradingposten en gooi je tank vol met energierijke snacks en drinken. Daarna geniet je weer met volle teugen van al het moois dat je krijgt voorgeschoteld.

Tip: weekendje weg

Waarom op één dag op en neer naar Limburg knallen als je ook een weekendje weg van de Mh2d kunt maken? Kies gravel, race en/of mtb, schrijf je in voor beide dagen en geniet volop van dit Limburgse fietsfestijn. Als je een accommodatie in de buurt boekt, rol je zo van het feestelijke start/finishterrein je bed in. En 's ochtends vroeg sta je weer fris en fruitig aan de start. Leuker wordt het niet.

Inschrijven

Hebben we je lekker gemaakt? Mooi: maak dan als Fietssport PLUS-lid gebruik van de exclusieve voorinschrijving (geldig t/m vrijdag 2 februari) en je bent op zaterdag en/of zondag verzekerd van een startplek. Tot ziens in het derde weekend van september.

Ik doe mee


Ard Krikke
Door Ard Krikke

Verslingerd aan mountainbiken en wielrennen. Is gek op singletracks, maar vindt het ook heerlijk om over kaarsrechte polderwegen te racen. Staat daarnaast regelmatig op zijn windsurfplank en hoopt iedere winter – tegen beter weten in – op de Elfstedentocht.

Dit vind je misschien ook interessant