Toertochten Gewijzigd op 13 maart 2017

Sixty60: MTB én trailrun

Op zondag 28 mei organiseert MudSweatTrails de tweede editie van de Sixty60: een MTB én Trailrun over de Utrechtse Heuvelrug. Als duo of solo leg je een trail van 20km én een 40km MTB-route af.

Sixty60: MTB én trailrun

Het uitgezette parcours gaat over twee verschillende lussen, daarmee krijg je een compleet beeld van de mooie Utrechtse Heuvelrug. Ga je de teamuitdaging aan, dan kun je elkaar door de moeilijke momenten heen helpen. Het maakt de voldoening nog groter.

Deelnemers overwinnen in totaal ongeveer 1.000 hoogtemeters.

Uitdagende route

“Er worden in Nederland diverse run-bike-runs georganiseerd, maar deze is anders. De afstand en het aantal hoogtemeters liggen aanzienlijk hoger en bovendien worden er niet meerdere korte ronden afgelegd maar één lang uitgestrekt parcours van 60 km met één wisselpunt. De fantastische omgeving maakt het plaatje compleet.” aldus de NTFU (oorspronkelijk initiator van het evenement in 2016). Startpunt voor de Sixty60 is recreatiegebied Kwintelooyen, waarna de mountainbikeroute richting Amerongen en Leersum trekt en de trailrunning-route richting Rhenen. Deelnemers overwinnen daarbij totaal ongeveer 1.000 hoogtemeters. De tijden van de deelnemers worden bijgehouden, de nadruk zal echter liggen op het volbrengen van deze uitdaging.

Deze periode van het jaar is mede gekozen omdat de natuur dan het meest groen is. Deelnemers zullen echt genieten van de mooie natuur die de Utrechtse Heuvelrug biedt. De Utrechtse Heuvelrug is niet alleen een prachtig gebied voor trailers, maar ook voor mountainbikers. Het Nationaal Park biedt ruim 70 km aan vaste MTB-routes met pittige klimmetjes, snelle afdalingen en technische secties. De laatste jaren zijn diverse nieuwe routes aangelegd en bestaande routes opgewaardeerd.

Sixty60: MTB én trailrun

Startvorm

Deelnemers aan de Sixty60 starten met tussenpozen. Op die manier spreiden we de druk op de paden, wat prettig is voor de deelnemers en de andere gebruikers in het gebied. Alle deelnemers starten met de Trailrun.

Het is mogelijk om je als team of solo in te schrijven voor de Sixty60. Als deelnemer leg je altijd beide onderdelen af (het is geen estafette).

Inschrijven

Inschrijven voor de Sixty60 is nu mogelijk. Bij je inschrijving inbegrepen is: Sixty60 stuurbord voor je MTB, tijdsregistratie, verzorging onderweg (1x bij MTB en 1 x bij Trail), vignet voor gebruik MTB Route, barbecue na afloop, bewaakte zone voor je fiets en herinnering na afloop. Een teaminschrijving kost 85 euro, een individuele inschrijving 42,50 euro.

Meer informatie op: www.mudsweattrails.nl

Sixty60: combineer mountainbiken en trailrun in 1 event

Dit vind je misschien ook interessant

 

Ontvang inspiratie in je mailbox

Ontvang inspiratie in je mailbox

Inschrijven nieuwsbrief Inschrijven

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang maandelijks de beste artikelen uit ons online magazine.

Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen
Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen