• Toertochten
  • Gewijzigd op 20 juni 2024

Samenwerking met Zuiderzee Klassieker

De NTFU start een samenwerking met de organisator van de Zuiderzee Klassieker. De tocht die op 29 september 2018 voor de 8e keer wordt georganiseerd, leidt deelnemers langs het Markermeer, voorheen de Zuiderzee.
Samenwerking met Zuiderzee Klassieker

Samenwerking

De Maag Lever Darm Stichting (MLDS) en wielersportbond NTFU gaan de komende drie jaar een samenwerking aan. De MLDS organiseert in september voor de 8e keer de Zuiderzee Klassieker, een wielerevent waar meer dan 1.000 fietsers geld inzamelen voor onderzoek naar spijsverteringsziekten. Voldoende bewegen is essentieel voor een gezonde spijsvertering. Het omarmen van de fietssport sluit naadloos aan op de ambities van de MLDS. Het beklonken partnership met de NTFU is hierin een geweldige stap vooruit.

“Je buik is het middelpunt van je gezondheid, maar daar staat niet iedereen bij stil”, vertelt Joris Backer, voorzitter van de Raad van Toezicht van de MLDS. Het partnership met de NTFU kan goed helpen bij het op de kaart zetten van het belang van een gezonde spijsvertering. Backer: “De MLDS zal met de NTFU vooral verbinding en samenwerking zoeken. Samen kunnen we veel informatie bieden over de werking van darmen in combinatie met duursport en over de essentiële rol van beweging voor je gezondheid. Het spijsverteringsstel is altijd actief en werkt het beste als alle radartjes op elkaar zijn afgesteld. Net als een goed afgestelde fiets tijdens een lange toertocht.”

 

Kennis en kunde

Samenwerkingen aangaan met goede doelen doet de NTFU vanuit haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. NTFU-Directeur Arjan de Vries: “Wij hebben de afgelopen drie jaar prettig en succesvol samengewerkt met het Ronald Mc Donald Kinderfonds en hun Homeride. Elke drie jaar kiezen wij de samenwerking met een ander goed doel. Voorwaarde is dat de samenwerking een link heeft met fietsen. In de Zuiderzee Klassieker vinden sportieve fietsers een flinke uitdaging:  60, 120 of 180 km rondom de voormalige Zuiderzee (tegenwoordig het Markermeer), flink wat kilometers over wegen waar de elementen je een zetje in de rug kunnen geven of de uitdaging nog wat groter maken.”

Zuiderzeeklassieker

Aan de Zuiderzee Klassieker doen jaarlijks meer dan duizend fietsers mee, die samen ruim 200.000 euro binnenfietsen voor onderzoek naar spijsverteringsziekten. Dit jaar staat de achtste editie op zaterdag 29 september gepland. Start- en eindpunt is Amersfoort. Meer info.

Carolijn Caderius van Veen
Door Carolijn Caderius van Veen

Voor een buitensporter bevind ik mij veel te veel online. Altijd bezig met nieuwe plannen voor Fietssport.nl.

Dit vind je misschien ook interessant