• Toertochten
  • Gewijzigd op 27 maart 2017

Routes Classico Giro Utrecht bekend

De routes voor de Classico Giro Utrecht 2017 zijn bekend. De wielertoertocht ziet zijn zevende editie op 21 mei tegemoet met vier routes.
Routes Classico Giro Utrecht bekend

De Classico Giro is een evenement dat sinds 2010, het jaar waarin de Giro d’Italia Utrecht aandeed, wordt georganiseerd en dit jaar hebben de routes een verandering ondergaan.

Vernieuwde routes

Ten opzichte van andere jaren vertrekken de deelnemers in tegenovergestelde richting. Na de start op het Utrecht Science Park krijgen de wielrenners de open polders en het rivierenlandschap langs de Lek voor de wielen. Op de terugweg wacht de Utrechtse Heuvelrug. Dat geldt voor alle routes, die variëren van 35, 75 en 130 kilometer, én de pelotonstocht van 110 kilometer.

De langere routes voeren over de bekendste klimmetjes van de Heuvelrug en geven daarmee de Classico Giro net dat beetje extra. Afhankelijk van de route kunnen de deelnemers uitkijken naar de onder andere de Amerongse Berg, Hoogstraat, Ruitenberg, Grebbeberg, Paardenheuvel, Autoweg en Defensieweg.

Onderweg kunnen de deelnemers rekenen op verzorging. Voor de deelnemers aan de tochten van 75, 110 en 130 kilometer wordt de ravitaillering verzorgd door Wielercafé de Proloog in Amerongen. Deelnemers aan de 35-kilometertocht kunnen in Werkhoven even bijkomen.

Peloton

De pelotonstocht wordt, zoals de naam al doet vermoeden, in een groep gereden met een gemiddelde snelheid van 27 kilometer per uur. De belevenis om met enkele duizenden in een peloton te rijden is bijzonder.

Voorinschrijven is tot en met 18 mei 2017 mogelijk via classicogiro.nl. Hier is ook meer informatie te vinden over het Classico Giro-wielershirt, de mogelijkheden voor bedrijventeams en het goede doel dat aan de wielertoertocht verbonden is.  

Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant