• Toertochten
  • Gewijzigd op 23 mei 2024

Ronde van de Westfriese Omringdijk

In de Ronde over de Westfriese Omringdijk op zondag 14 juli voel je je echt even Westfries met de pittoreske dorpjes en uitzichten. Met de lokale versnaperingen onderweg krijg je de energieboost om door te kunnen fietsen over de lange dijk.
Ronde van de Westfriese Omringdijk

Tijdens de Ronde van de Westfriese Omringdijk op zondag 14 juli ervaar je Westfriesland op de best mogelijke manier, vanaf de historische omringdijk die de grens vormt van deze prachtige regio. In de routes van 50, 80 of 135 km voel je je echt even Westfries met de pittoreske dorpjes en uitzichten.

Proeven met energieboost

De authentieke versnaperingen onderweg maken dit Westfriese feestje compleet. Broeders, klaaitjes, amandelkrullen en krentenmik zijn bekende begrippen in Westfriesland. Maar in de rest van Nederland wellicht minder bekend. Het zijn eigenlijk allemaal zoete traktaties waarvan de recepten al decennialang van generatie op generatie worden overgedragen. Elk met zijn eigen unieke verhaal.

Tijdens de Ronde van de Westfriese Omringdijk kun je deze lekkernijen proeven langs de route. Zo krijg je de juiste energieboost om weer door te kunnen fietsen over de 126 kilometer lange dijk. 

Inschrijven met korting

De organisatie is in handen van Le Champion en je kunt opstappen in Alkmaar, Hoorn, Enkhuizen of Kolhorn. Een early-bird-tarief geldt nog tot 1 juli; inschrijven op de dag zelf is ook mogelijk. Zie voor meer info de kalender.

Zoek je een andere uitdaging?

Op Fietssport vind je de complete kalender van de NTFU met ruim 2.500 toertochten voor racefiets en mountainbike. Fiets mee en ontdek nieuwe routes en bijzondere plekken.

Kalender
Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant