Toertochten Gewijzigd op 26 maart 2019

Ridelist: 6x Toertochten met Prominenten

Ridelist: 6x Toertochten met Prominenten Bekende wielrenners en andere (voormalig) topsporters hebben een groot aandeel in de toertochtenkalender. Wij selecteerden in onze ogen de 6 mooiste tochten met bekende wielrenners. Alle andere toertochten met prominenten vind je onderaan de pagina

1

Ellen van Dijk Tour 2019

Woerden (Utrecht)

Ellen van Dijk Tour 2019
Ellen van Dijk Tour 2019 Bekijk deze tocht

Ellen van Dijk organiseert samen met WTC Woerden haar eerste toertocht op 13 april. Je fietst dwars door het Groene Hart. Over de Lekdijk bijvoorbeeld, waar heel wat zweetdruppels op het asfalt terecht zijn gekomen om haar tijdritten te perfectioneren.

Bekijk deze tocht
 
2

Pure Energie - Hennie Kuiper Classic (Teutotocht)

Ibbenbüren (Buitenland)

Pure Energie - Hennie Kuiper Classic (Teutotocht)
Pure Energie - Hennie Kuiper Classic (Teutotocht) Bekijk deze tocht

De Hennie Kuiper Classic - de Teutoburgerwald tocht - wordt bij onze oosterburen verreden. Deze toertocht voert je door het schitterende landschap van het Teutoburgerwald in Duitsland. Voormalig Olympisch- en wereldkampioen Hennie Kuiper verbind zijn naam niet zomaar aan een evenement; deze toertocht is een absolute must aan het begin van het seizoen.

Bekijk deze tocht
 
3

Freedom Ride

Nijverdal (Overijssel)

Freedom Ride
Freedom Ride Bekijk deze tocht

Als fietser voel je je zo vrij als een vogel, maar vrijheid is niet vanzelfsprekend. Oorlogsveteraan Edwin de Wolf verloor zijn been in Srebrenica en kan als geen ander beter verwoorden wat de prijs van vrijheid is. Samen met Cycling Team Wounded Warriors en Team Jumbo-Visma rijdt hij de Freedom ride op 5 mei. Fiets jij ook mee om de vrijheid te vieren?

Bekijk deze tocht
 
4

Jan Janssen Classic 2019

Wageningen (Gelderland)

Jan Janssen Classic 2019
Jan Janssen Classic 2019 Bekijk deze tocht

Dat Jan Janssen goed omhoog kan fietsen staat buiten kijf. De oud Tour-winnaar laat graag andere fietsers kennismaken met zoveel mogelijk hoogtemeters. De Jan Janssen Classic staat al jaren bekend als de zwaarste toertocht van midden Nederland. Bij elke afstand wordt er flink geklommen; niemand wordt gespaard!

Bekijk deze tocht
 
5

Daphny van den Brand Classic 2019

Zeeland, Noord-Brabant (Zeeland)

Daphny van den Brand Classic 2019
Daphny van den Brand Classic 2019 Bekijk deze tocht

Daphny van den Brand is 11x Nederlands kampioen veldrijden, 3x Europees kampioen en werd 1x wereldkampioen veldrijden. Met recht draagt zij de naam van deze classic die over Brabantse -, Noord-Limburgse - en Gelderse wegen voert. Bij de langste afstand staat de Zevenheuvelenweg in Groesbeek op het routekaartje. Uiteraard is er eerst een mooie aanloop door het buitengebied van het dorp Zeeland over karakteristieke Brabantse fietswegen. Leg jij je fietsvrienden het vuur aan de schenen?

Bekijk deze tocht
 
6

Bauke Mollema Tocht 2019

Groningen (Groningen)

Bauke Mollema Tocht 2019
Bauke Mollema Tocht 2019 Bekijk deze tocht

Bauke Mollema fietst nog altijd zijn wedstrijden in het profpeloton, maar heeft al enige tijd een eigen toertocht waar hij zelf de routes bepaald: De Bauke Mollema Tocht. Vanuit de Grote Markt in Groningen voeren alle afstanden door het schitterende landschap van Noord-Groningen en een deel van Friesland. Zo fiets je door prachtige natuurgebieden zoals het Nationaal Park Lauwersmeer en pittoreske wierdedorpen zoals Ezinge.

Bekijk deze tocht
 

Snel en met korting starten bij 2.500+ NTFU toertochten

Op Fietssport vind je de complete kalender van de NTFU met ruim 2.500 toertochten voor racefiets en mountainbike. Fiets mee en ontdek nieuwe routes en bijzondere plekken!

Fietssport PLUS
Jeroen Scholman

Door Jeroen Scholman

Brede interesse in sport, maar van wielrennen gaat mijn hart sneller kloppen. Ik zorg op fietssport.nl voor de leukste artikelen en ridelists en op social media voor het uitlichten van de meest fantastische toertochten.

Dit vind je misschien ook interessant

Er zijn nog (veel) meer Toertochten met Prominenten!

We konden helaas niet alle prominenten opnemen in deze ridelist. Benieuwd wie er nog meer een eigen toertocht hebben?

Bekijk ze allemaal
 

Ontvang inspiratie in je mailbox

Ontvang inspiratie in je mailbox

Inschrijven nieuwsbrief Inschrijven

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang maandelijks de beste artikelen uit ons online magazine.

Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen
Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen