• Toertochten
  • Gewijzigd op 7 juni 2018

Prominententoer Montferland

Op zaterdag 23 juni biedt TC de Liemers je de kans een toertocht te rijden met profs van nu én met oud-renners. Zo kom je de rensters van WaowDeals Pro Cycling tegen met Marianne Vos en oud-profs als Kenny van Hummel, Michael Boogerd en Gert Jakobs.
Prominententoer Montferland

De Prominententoer is een vervolg op de NK Toertocht die vorig jaar als side-event van het NK Wielrennen in het Gelderse Montferland werd georganiseerd. Met de verkenning van het NK-parkoers, de vele bekende namen uit de wielerwereld, een uitgebreid pastabuffet en mooie verhalen tijdens het wielercafé hadden de 160 deelnemers een fantastische dag. Voor de organisatie, wielerclub TC de Liemers, vroeg dit dan ook om een vervolg.

Veilige toertocht

"Daarbij willen we het kleinschalig en exclusief houden", vertelt Richard Tijsseling van TC de Liemers. "Dit jaar kunnen maximaal 250 wielerliefhebbers zich inschrijven voor de Prominententoer. Dat kleinschalige is een heel bewuste keus. Ten eerste kunnen we zo een veilige toertocht bieden. Het gaat namelijk om een pelotonstocht en niet elke fietser is gewend om in een groep te rijden. We vertrekken in groepen van maximaal 18 personen, met verschillende snelheden.  Bij je inschrijving kun je aangeven welke gemiddelde snelheid jouw voorkeur heeft. De routes zijn niet bewegwijzerd, de wegkapiteins leiden de groepen. Ten tweede is ons budget beperkt. Bekende Nederlanders laten opdraven kost natuurlijk wel wat."

Wie is jouw favoriet?

Een ander voordeel die een kleine opzet biedt, is dat de prominenten heel gemakkelijk benaderbaar zijn. Zo kan iedereen een praatje maken met zijn of haar favoriete renner. De oud-renners die hun medewerking hebben toegezegd zijn: Jelle Nijdam, Maarten den Bakker, Michael Boogerd, Gert Jakobs, Kenny van Hummel en Bart Voskamp. Uit het profpeloton komen de rensters van WaowDeals Pro Cycling, met onder andere Marianne Vos, naar de heuvels van Montferland.

Geen daginschrijving

De organisatie van de Prominententoer heeft voor slechts 250 deelnemers een stuurbordje klaar liggen, waar jouw naam opgedrukt wordt. Dus wees er snel bij, want je kunt je nog inschrijven tot en met zaterdag 16 juni via de website van de Prominententoer. Je kunt kiezen uit een route van 75 of 105 km en na het fietsen wordt de dag afgesloten met een wielercafé inclusief een heerlijke pastamaaltijd. Inschrijven op de dag zelf is niet mogelijk.

Een koffiestop tijdens de Prominententoer is Huis Bergh in 's-Heerenberg.

 

Fietssport Kalender

Deze toertocht is één van de vele tochten die onder de vlag van de NTFU georganiseerd worden. Welke ga jij binnenkort fietsen? Check de kalender van alle NTFU-toertochten in Nederland voor racefietsers en mountainbikers.

Meer info Prominententoer
Wilma Vorselman
Door Wilma Vorselman

Mooi-weer-racefietser en slecht-weer-loper. Gek op de bergen, pasta en cappuccino.

Dit vind je misschien ook interessant