• Toertochten
  • Gewijzigd op 18 september 2020

Ontdek het mooiste van Noord-Limburg

Grenzeloos genieten? Doe dan zaterdag 26 september mee aan Limburgs Mooiste Noord: een perfect georganiseerde toertocht die racefietsers, mountainbikers én gravelbikers het verrassend fraaie landschap van Noord-Limburg voorschotelt.
Ontdek het mooiste van Noord-Limburg
Ontdek het mooiste van Noord-Limburg

Op zaterdag 26 september kun je als fervent fietser je hart weer ophalen tijdens de 5e editie van Hago Limburgs Mooiste Noord. Ook dit jaar heeft de organisatie  alles uit de kast getrokken om er een geweldig fietsfeest van te maken. Zo voeren de uitgepijlde routes je via autoluwe asfaltwegen, spannende paadjes en gravelstroken langs bossen, rivierduinen, heidevelden en golvende akkers.

Prachtige routes

Racefietsers kunnen kiezen uit 100, 150 of 200 kilometer. Ook mountainbikers komen met 50, 85, 110 volop aan hun trekken. Nieuw dit jaar is de 110 kilometer lange gravelroute (niet uitgepijld, alleen GPX), eventueel af te korten naar 80 kilometer. Uiteraard is ook aan de inwendige mens gedacht: onderweg stuit je elke ca. 30 km (MTB) of 40 km (race, gravel) op een verzorgingspost. Behalve rustig bijtanken kun je hier ook terecht voor een sanitaire stop, fietsonderhoud en medische zorg. 

Fietssport wasstraat

Ook Fietssport is in Limburg van de partij. Zo kun je na afloop van de toertocht je fiets door onze wasstraat halen. Gratis en voor niets! Breng ook een bezoekje aan onze vrienden van Cyclon. Zij geven je maar al te graag advies over schoonmaak- en smeermiddelen. Ideaal om jouw karretje voortaan nog beter te laten shinen.

Unieke start- en finishlocatie

De start en finish vinden plaats bij de Kasteeltuinen in Arcen, een fraai dorp in de Maasduinen. Alleen deze bloeiende oase vol geuren en kleuren is al een reden om naar Limburg af te reizen; het park telt ruim 15 tuinen die zijn aangelegd rondom een historische buitenplaats met 17-eeuws kasteel

Voorinschrijven

Voorinschrijven kan nog tot en met 23 september. Doe het wel snel want vol = vol. Op zoek naar andere leuke racefiets-, MTB- of graveltochten? Check de Fietssport kalender.

 

Met een blinkende bike aan de start staan?

Kan je fiets nu al een schoonmaakbeurt gebruiken? Lees dan als de gesmeerde bliksem de schoonmaak- en kettingsmeertips van Cyclon.

tips & tricks
Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant