• Toertochten
  • Gewijzigd op 24 februari 2017

Omloop van Zandvoort

In het eerste lenteweekend, op zondag 26 maart, staat de Omloop van Zandvoort op de kalender. Alle drie afstanden, 45, 80 en 120 km, starten met een volle ronde van 4,2 km over het Circuit van Zandvoort. Ga jij de uitdaging aan?
Omloop van Zandvoort

Na het racecircuit fiets je door de duinen van Zandvoort aan Zee en het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. De bijzondere natuur bevat veel zeldzame plantensoorten en meer dan 100 verschillende vogelsoorten. De perfecte omgeving om volop te genieten!

Drie routes

De lange afstanden (80 en 120 km) gaan in zuidelijke richting door het heuvelachtige duingebied en langs de bollenvelden richting Noordwijk. De langste afstand maakt een lus via Leiden langs de Oude Rijn en het Braassemermeer. De route vervolgt via Lisserbroek naar Bloemendaal. De finish vindt plaats in het sfeervolle centrum van Zandvoort. De 45 km zal een mooie route afleggen vanaf het racecircuit rondom de stad Haarlem, de finish is net als de 80 en 120 km in het gezellige centrum van Zandvoort.

Inschrijven?

Voor deze voorjaarstoertocht kunnen fietsers zich nog t/m 13 maart vooraf inschrijven via de website. Naast individuele inschrijving is het ook mogelijk om in te schrijven als groep, de groep moet uit minimaal vijf personen bestaan. Per persoon mag de afstand verschillend zijn. Het inschrijfgeld bedraagt € 10,- voor de 45 km, € 14,- voor de 80 km en € 16,- voor de 120 km. Leden van Le Champion en NTFU-leden krijgen korting op het inschrijfgeld.

Update 16 maart 2017: De inschrijving voor de Omloop van Zandvoort is gesloten. Ruim 2.000 deelnemers hebben gebruik gemaakt van de voorinschrijving, wat betekent dat zij alvast verzekerd zijn van deelname aan deze voorjaarstoertocht. Wielerliefhebbers die mee willen doen kunnen zich op de dag van het evenement (zondag 26 maart) nog aanmelden. 

www.omloopvanzandvoort.nl

Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant